Nafiz: demam dan ekzema


Petang Sabtu lepas, saya rasa badan Nafiz mula panas2 sikit. Tanda2 nak demam. Saya kesan sejak dalam kereta sewaktu ke kenduri. Balik dari kenduri, dia merengek2 sikit.

Malamnya, badan dia masih panas. Saya susukan seperti biasa, mandikan dia dengan campur titisan basic H. Saya ambil 2 biji Vit C. Dan Nafiz si peminat Omega, makan sebiji Omega sebelum tidur.

Alhamdulillah. Dia tidur lena. Pagi esoknya, Ahad, saya bawa ke program Alam Ria Pasti dalam keadaan dia sihat ceria. Tak sempat demam.

Nafiz, 2 tahun

Basic H dan Herbal Blend
Hari Isnin, badan Nafiz ada gatal-gatal. Dia memang ada ekzema. Kadang2 tergaru-garu lebih. Kadang-kadang, bila saya berikan Omega Guard, hilang gatal-gatalnya. Tapi Isnin tu, naik macam gegata di bahagian dia pakai diapers. Tergaru-garu Nafiz sepanjang malam. Jam 12 malam, dia masih menggaru walaupun saya telah berkali-kali sapu krim yang diberi oleh doktor dan juga herbal blend. Nafiz mula menangis kerana cukup tak selesa. Saya bawa dia ke bilik air. Dan mandikan dia dengan air bercampur Basic H. Biarkan dia main air sambil saya gosok-gosok badannya dengan Basic H. Setelah agak lama dia main air (hobi Nafiz : main air), saya bawa ke bilik tidur dan sapukan krim Herbal Blend sekali lagi.

Alhamdulillah. Nafiz dapat tidur lena hingga ke pagi.
Syukur sangat. Bangun pagi tadi, tiada gegata di badannya dan dia kurang aktiviti menggaru. Tapi saya memang sapukan Herbal Blend setiap kali selepas mandi.

Ha, ini cerita malam ni. Kami keluar ke program Nisa Serdang. Sewaktu program, Nafiz ada juga tergaru-garu. Terutama di kawasan yang sedia berparut. Akibat ekzemanya. Saya sapukan Herbal Blend untuk elak dia menggaru. Memang dia kembali ceria dan fokus lihat sekeliling kerana sudah tak gatal di badannya.

Balik ke rumah, saya ambil Ostematrix sebagai pelengkap kalsium harian. Nafiz hulurkan tangan,
"Nak ga. Nak ga."
Dia minta Omega Guard.

Saya berikan sebiji. Dia ambil dan terus kunyah. Tapi diambilnya botol Omega dari tangan saya. Dia makan lagi 3 biji. Aduhai. Kunyah dengan begitu bahagia dan bangga sekali.

Lepas menyusu, dia terus lena. Tiada aktiviti menggaru atau saya perlu sapu Herbal Blend lagi. Memang Omega Guard adalah penawarnya kerana Omega cukup berkhasiat untuk kurangkan alergik. Kadang-kadang saya terlupa bagi, itu yang Nafiz tergaru-garu.

InsyaAllah, lain kali saya takkan lupa. Nafiz perlu dibekalkan dengan Omega sentiasa hingga dia sembuh dari alergik dan ekzema.
Doakan anak-anak saya sihat ye.

Mahu dapatkan Omega Guard untuk anak yang ekzema? Atau Herbal Blend untuk kulit yang selalu bermasalah? Atau Basic H sebagai pencuci yang selamat dan berkesan?

Hubungi saya, Natrah Mohamed 011-27016822.

Tanya pasal Shaklee?
Hubungi saya :)

Mahu daftar ahli Shaklee?
Hubungi saya :)

Mahu dapatkan Multivitamin PERCUMA?
Hubungi saya :)

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Blog Archive

Legasi Nasih Maju

Legasi Nasih Maju
Pengedar dan pembekal produk kesihatan dan kecantikan Shaklee

Anak Pintar Cerdas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...