Cegah tekanan darah tinggi sebelum ia meragut nyawa.

Teks: Natrah Mohamed.

Darah tinggi, tak mustahil dihidapi oleh ibu bapa kita. Dan ia juga sangat tak mustahil dihidapi oleh kita. Cuba lihat sekeliling, makanan dan cara hidup kita sungguh tak mustahil menjadi punca tekanan darah tinggi berlaku.  Darah tinggi adalah salah satu pembunuh senyap yang utama. Ia merupakan penyakit yang kurang didiagnos dan dirawat di seluruh dunia sehinggalah hari ini. Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan II menunjukkan bahawa kira-kira 24% penduduk Malaysia menghidap darah tinggi. Kebanyakannya disebabkan oleh pembentukan ‘benteng’ dalam salur darah yang disebabkan oleh kolesterol.


Tekanan darah tinggi

 
Darah tinggi merupakan satu faktor utama untuk mendapat penyakit kronik lain seperti arteri koronari, cerebrovaskular, arteri periferi dan kegagalan ginjal. Penghidap darah tinggi berisiko untuk mendapat strok atau angin ahmar.

Tekanan darah tinggi penyebab angin ahmar

 
 Adakah produk Shaklee dapat merawat darah tinggi? 

Merawat 100% mungkin tidak, tapi ia mampu mengawalnya dari menjadi lebih teruk, mengurangkan simptom, serta mengelakkan darah tinggi dari berlaku.
 
Vitamin Shaklee yang disarankan kepada penghidap darah tinggi:-
  • Vitamin Asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vita-C –> membekalkan sokongan yang diperlukan oleh sistem imun badan untuk melawan sebarang kesan jangkitan dan mengekalkan kesihatan kardio-vaskular.

  • Carotomax, Vita-C dan Vita-E –> gabungan nutrien antioksidan penting untuk mengurangkan risiko penyakit yang terhasil daripada aktiviti radikal bebas.

  • Omega Guard –> merendahkan paras kolesterol tidak baik dan meningkatkan fungsi jantung.

  • Garlic Complex –> mengawal jangkitan, menurunkan tekanan darah, menurunkan kolesterol dan memelihara kesihatan selular.


Dipetik dari blog vitaminsemulajadi

Ok, terima kasih sudi menjenguk blog ini dan baca artikel ini. Mungkin ada saudara mara atau yang menghidap penyakit ini. Apa kata, cadangkan set darah tinggi Shaklee. Sungguh berbaloi dan mampu menyelamat orang sekeliling..

Natrah,
011-27016822
Sedia dihubungi.

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Blog Archive

Legasi Nasih Maju

Legasi Nasih Maju
Pengedar dan pembekal produk kesihatan dan kecantikan Shaklee

Anak Pintar Cerdas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...