7 +18 Khasiat ESP yang Semua Perlu Tahu

Teks: Natrah Mohamed

ESP minuman kegemaran dan pilihan saya sejak menandung tahun 2013. Sampai sekarang saya setia dengan ESP ini. Kita bincang tentang khasiat dan kebaikan ESP ya. 

Khasiat ESP adalah:
1. Kekal Muda - Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

2. Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

3. Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

4. Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.
5. Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
6. Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
7. Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Memetik kata-kata Dr. Mohamed Nasr, Director of the Medical Care & Diagnostic Center of Lake Villa di Illinois, USA,
“You can feel so very good about Shaklee’s soy protein, and how we can help so many people who are looking for ways to improve their health.”
Kenapa Dr.Nasr sendiri memuji ESP Shaklee? Menurut Dr.Nasr inilah antara khasiat ESP Shaklee Khasiat ESP Shaklee 2dari sudut kesihatan:
  1. ESP meningkatkan penyerapan protein, mengatasi masalahangin dan ketidakselesaan perut
  2. ESP mengurangkan paras kolesterol dalam darah sebanyak 23%
  3. 60 kajian menunjukkan protein soya meningkatkan ketumpatan tulang
  4. 2 kajian menunjukkan pengamalan ESP dan Vitamin E serentak merendahkan sehingga 40% LDL(kolesterol buruk) yang membawa risiko darah tinggi dan sakit jantung
  5. 4 kajian menunjukkan ESP menghalang LDL (kolesterol buruk) dari teroksida bagimengelakkan risiko strok dan arteri tersumbatyang membawa kepada sakit jantung
  6. ESP menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh lelaki
  7. ESP mengelakkan kerosakan buah pinggang. Protein haiwan boleh rosakkan buah pinggang tapi protein dari soya akan melindungi buah pinggang
  8. ESP mengandungi kandungan protein lengkap dan isoflavene mencukupi di mana isoflavene adalah bahan semulajadi yang diperlukan badan untuk melawan kanser
  9. Protein dan isoflavene dalam ESP bertindak serentak untuk menghalang sel tidak normaluntuk terus membiak menjadi sel kanser
  10. Protein soya menghalang sel kanser dari merosakkan arteridan menyerap nutrisi dari badan
  11. Protein soya meningkatkan aktiviti sel darah putihyang merupakan sistem pertahanan badan kita dalam melawan serangan, penyakit dan jangkitan bacteria/virus
  12. Lysine dalam ESP jika diamalkan dengan Vitamin C mengurangkan risiko kanser usussebanyak 90%
  13. ESP jika diamalkan dengan flavanoids mengurangkan risiko kanser payudarasebanyak 10x ganda
  14. ESP jika diamalkan bersama Shaklee Carotomax dan Ostematrix mengurangkan pembiakan sel kansersebanyak 10x ganda
  15. Protein ESP menggalakkan proses pemulihan sel rosak kepada sel sihatuntuk fungsi badan yang sempurna
  16. ESP terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam lamanya
  17. ESP membina sel otot, kulit dan hormone yang seimbangmenyokong sistem imunisasi badan, dan menyokong kesihatan jantung dan prostat(lelaki)
  18. ESP mengawal ‘mood swing’ pada wanita ketika PMS dan wanita menopause.


Hubungi saya untuk mendapatkan khasiat ESP ini. Tak rugi cuba sebotol. Cuba 1 set lagi untung. Maklumlah sempena promosi beli 6 DAPAT 7 ini.

Natrah, 011-27016822

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Blog Archive

Legasi Nasih Maju

Legasi Nasih Maju
Pengedar dan pembekal produk kesihatan dan kecantikan Shaklee

Anak Pintar Cerdas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...