3 Tips elak dari demam

Teks: Natrah Mohamed.

Ini kisah BENAR!
Pagi Rabu lepas, bangun dari tidur, saya rasa pening dan kepala sedikit berdenyut-denyut. Saya gagahkan bangun solat subuh.
Masih berbelah bahagi, mahu sambung tidur atau bangun kemas barang-barang untuk balik kampung. Jam 9 ada mesyuarat dengan sahabat2 di Bangi. Badan serasa seram sejuk. Tanda-tanda nak demam.
Selepas baca 2 surah melengkapkan kekuatan diri di awal pagi. Saya telan 2 biji sustained Released Vita C. Minum air lebih sikit. Buka WhatsApp dan bertanya khabar anak Shaklee.
Saya kumpul baju2 sendiri dan 2 anak bujang. Suami kata mahu kemas sendiri baju miliknya. Wahaha.. Kita tuntut janji! Setelah sumbat2 baju ke dalam beg, naik turun tangga rumah untuk keluarkan peluh dan kemas apa yang patut, saya mandi. Mula basahkan badan bermula dari bawah. Dari kaki hingga ke kepala. Untuk hilangkan segala denyut dan pening kepala.
Akhirnya. Jam 9 pagi, melangkah keluar rumah tanpa kepala berdenyut lagi. Eh, Masa keluar rumah tu bawa kepala. Cuma dah tak sakit dah.
Alhamdulillah. Pengalaman manis dengan Vita C ini. Sangat saya kenang. Episod2 tak jadi demam ini telah banyak kali berlaku. Sejak berkenalan dengan Vita C ini la.
Rugi yang amat melupakan Vita C ini. Sangat berbaloi. Kita sakit siapa tanggung? Diri sendiri juga.
Natrah,
Pencinta Vita C.

Perbandingan Vitamin C Shaklee dengan jenama lain

Daripada cerita di sini, ada 3 tips yang boleh diamal.
1. Minum banyak air. Supaya panas badan dapat dibawa keluar oleh urin.
2. Mandi dengan basahkan badan bermula dari bawah. Bermula dari kaki hingga akhir sekali basahkan kepala.
3.  Telan 2 biji atau lebih Vita C. Pastinya yang terbaik Sustained Release Vita C 500mg dari Shaklee. Kerana ia sustained released. Dilepaskan ke dalam badan setiap 1 jam. Dah la khasiatnya menyamai 7 ½ biji oren.

Boleh hubungi saya bila-bila masa. Dapatkan vita C sebagai peneman di kala badan sudah ada tanda-tanda mahu demam. 011-27016822 (Natrah Mohamed).

Ok, jumpa lagi. Nanti saya kongsikan lagi tips untuk badan sihat bertenaga.

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Blog Archive

Legasi Nasih Maju

Legasi Nasih Maju
Pengedar dan pembekal produk kesihatan dan kecantikan Shaklee

Anak Pintar Cerdas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...