Dari Osteopenia Kembali Normal


Beza dua laporan ni, selain daripada tarikh berbeza, hasilnya juga berbeza.

Tarikh 22 Sept 2018: Osteopenia
Tarikh 5 Okt 2019: Normal Osteopenia tu keadaan tulang rapuh, akibat tak cukup kalsium. Ia sikittt lagi nak jadi osteoporosis iaitu tulang rapuh, mudah patah, mudah retak.

Allah cipta tulang sebagai anggota yang sokong jasad atau badan kita. Tanpa tulang, tak mampu kita berdiri, bergerak, berlari dan segala macam lagi.

Namun, wanita ni, bila mengandung, menyusu, beranak, haid setiap bulan akan sebabkan tulang rapuh. Tak cukup kalsium. Kalsium dikongsi dengan anak, atau kalsium mengalir keluar. Itu yang sebabkan badan kita lenguh, gigi reput, tulang risiko cepat patah. Jatuh sikit je, boleh cedera teruk.

Oh ya, ni result kawan saya. Belum masuk 40 tahun. Tahun 2018, dia belum amalkan pil kalsium. Mengharapkan kalsium dari makanan dan susu yang diambil.

Apabila dapat result yang tulangnya hampir rapuh, terus dia amalkan Ostematrix pil kalsium dari Shaklee. Alhamdulillah. 5 Oktober 2019, buat pemeriksaan sekali lagi, result menunjukkan keadaan tulang NORMAL.  Malah bacaan lebih baik bagi tahap wanita2 Asia.

Jadi, tiada apa yang boleh disimpulkan melainkan amal kalsium yang terbaik. Susu di pasaran, ada kalsium. Namun datang dengan pakej gula juga. Itu pun seram juga 😬

Sekian,
Natrah Mohamed
#TulisUntukSihat

Ini masa terbaik untuk ambil kalsium Shaklee. Ia bukan sekadar kalsium, didatangkan dengan Boron, Vitamin D, Magnesium, Zinc dan Kuprum. InsyaAllah berbaloi untuk tulang dan badan 😃😃

Beli 3, diskaun 5%. Kurang daripada RM60/botol


Wasap saya untuk pil kalsium promosi
Www.wasap.my/601127016822

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10 Kelebihan Daftar Ahli Bersama Kami: 1. Yuran Keahlian Yang Rendah (hanya rm68.90) atau KEAHLIAN PERCUMA dengan belian produk 200 UV (~rm680) dalam 1 Resit. 2. Diskaun Harga Ahli (Jimat 15-20%) 3. Promosi Bulanan untuk Penjimatan Hebat. 4. Cash Bonus Bulanan (Walaupun hanya makan sendiri, anda layak apabila cukup point) 5. Jemputan ke Group Exclusive Facebook & WhatsApp untuk Ahli Shaklee di bawah naungan LNM 6. Peluang Menjana Income 2-3-4-5 Angka setiap bulan. 7. Peluang Mendapat Pelbagai Bonus Menarik Seperti Bonus Peribadi, Bonus Kereta, Bonus Kepimpinan, Trip Percutian Tempatan atau Luar Negara serta Umrah PERCUMA. 8. Kelas Bimbingan NUTRISI & KESIHATAN oleh PAKAR NUTRISI secara Online & Offline. 9. Kelas Bimbingan BISNES oleh SHAKLEE LEADERS secara Online & Offline. 10. Aktiviti dan hadiah menarik setiap bulan untuk yang aktif berkongsi Shaklee. Daftar Ahli Shaklee Di Sini: http://www.shaklee.com.my/?joinnow=923339 Klik Join Now/ Sertai Hari Ini Sebarang Pertanyaan Hubungi http://NatrahM.wasap.my Terima Kasih Natrah Mohamed Founder Legasi Nasih Maju SID Since 2013

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Blog Archive

Legasi Nasih Maju

Legasi Nasih Maju
Pengedar dan pembekal produk kesihatan dan kecantikan Shaklee

Anak Pintar Cerdas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...