Vivix Teman Karib Yana Berpantang

BERSALIN VAKUM WITH THIRD DEGREE TEAR DAN BERSALIN DIRUMAH, PENGALAMAN NGERI YANG JADI MEMORI.

Luarbiasa berpantang dengan Vivix

.
Pengalaman Yana bersalin Naufal dulu, dah lah vakum, koyak third degree pula tu! Bersalin Naura pula, bersalin kat rumah! Gi GH pukul 3 pagi sebab contraction, dah term dah pun 38w, tapi MO suruh balik. 8 pagi sampai rumah, pukul 10 pagi bersalin kat katil sendiri.
.

Alahai memang jenis sejak mengandung, bersalin dan pantang, ada punya ujian, alhamdulillah.
.

Tapi Allah Maha Baik, anak biiznillah sihat dan sempurna. Bercampur dengan para ibu di NICU, Allahu, jantung berlubang la, organ tak berfungsi la, ujian dahsyat untuk hamba yang punya iman hebat!
.

Tengok Naufal, mesti Yana terbayang, betapa peritnya nak keluarkan dia dulu. Padahal dia kecikkk sangat. 2.7kg je pun alahai. Sakit contraction ya Allah sangat la perit! Sampai nurse GH Serdang agaknya kesian tengok, dia tanya,

"Puan minum air selusuh ke ni, sakit sangat ni?"

Yana yang tengah berjuang hidup dan mati, jawab,

"Tak. Minum air mineral je, saya bacakan Yasin."

Jujur Yana cakap, tenaga Yana habis buat tahan sakit contraction je. Nak meneran dah tak larat. Lastly the best option, VAKUUM!
.

Lepas 2 minggu ke 3 minggu Yana bersalin, nurse KK cek, dia kata cantik kering luka jahitan. Dia puji.

"Luka kering, jahitan pun cantik ya."

Tergamam Yana, sebab Yana rasa macam sakit sangat! Ngilu! Nak berjalan pun, asal terlaju sikit jalan, mesti rasa lain. Ntah tak tau macam mana nak describe. Dah lah turun naik tangga hari hari pula tu!
.

Lepas 3 bulan, still sakit! Yana pantang 100 hari ya. Punya lah demi nak menjamin proses pemulihan dengan sepenuhnya.
.

Tapi apa cerita nihh, dah 3 bulan still rasa ngilu! Rasa tak boleh jadi seperti biasa macam dulu.
.

Dah nak hampir 100 hari ni aisehmen. Yana ingat lagi, waktu tu suami bagitau, company dia kerja, buat Family Day di Cherating. Oh no! Aku kena sihat before bercuti. Tak syok la nak holiday tapi rasa ngilu kat bahagian kewanitaan.
.

Lastly tanya doktor. Doktor pun kata,

"IBU BERSALIN VAKUM MEMANG LAMBAT NAK SEMBUH SEPENUHNYA PUAN."

Doktor cakap lagi. Kalau bersalin normal, biasa, tak koyak atau jahit sikit je, yang tu pun 3 bulan baru OK. Kalau kes Puan ni, mungkin dalam 6 bulan kut, baru Puan rasa macam biasa. Tak apa jangan risau Puan, biasa la tu.
.

Tenang je doktor try yakinkan Yana. 
.

Kes Yana ni, gunting, vakum dan koyak third degree, mungkin 6 bulan baru baik.
OMG subhanallah! Telan liur tau dengar! 6 bulan siapa tahan weh subhanallah. Jangan kata suami, diri sendiri pun agaknya tak tahan. Yelah Yana tak dapat nak aktif lasak macam biasa.
.

Bayangkan, tahap lasak Yana, turun tangga sampai lompat, siap buat rentak irama gitu tau.
.

Lastly fikir punya fikir, tarik nafas lamaaaaa, then hembus, OK lah!

"AKU MESTI KENA CUBA VIVIX!"

Nurse kata luar nampak OK. Tapi sebenarnya dalaman, diri kita sendiri je, yang rasa. Order klik klik before 3 petang, esoknya terus sampai rumah si merah Vivix. Sampai je ha memang terus Yana minum satu sudu time malam! Sehari sekali.

Esoknya, wohh rasa bertenaga, wow subhanallah best nya rasa camni! Tak cukup tidur pun still bertenaga, so tak la moody!

Lepas 6 hari, wah subhanallah happy nya!

Bukan takat energetic, tapi...
Dapat jalan macam biasa! Tayah cover jalan slow slow!
Boleh turun tangga berlari!
Boleh kembali jadi isteri 
Dapat holiday dengan happy!

So terus stop ambil Vivix. Ambil bila perlu je. Contoh macam sakit gigi. Hilang terus sakit gigi tau (biiznillah) lepas setengah jam, sungguh ni!!! No wonder ya, sebab Vivix memang ada sifat anti radang yang powerful
.

Power Vivix ni weh! Harga dia memang setanding dengan kualiti hebat dan VALUE yang ditawarkan.
.

So sejak tu Yana memang pasang azam. Vivix bakal jadi teman berpantang setia Yana. Yepp mesti!!!

Alhamdulillah syukur, terima kasih pada Allah yang beri izin segalanya. 


Tadi Yana cakap Yana pasang azam nak BERPANTANG DENGAN VIVIX untuk anak kedua kan? I did! ❤️ Tengok 3 gambar Yana waktu berpantang dulu 

Ni Vivix effect Yana. Sungguh berseri muka masa dalam pantang.


Alhamdulillah.

Vivix antara top 10 produk Shaklee di Malaysia ni.


Perlu konsultasi lanjut tentang Vivix dan set berpantang?

Wasap saya www.wasap.my/601127016822

Terima kasih.

Jumpa di wasap ye.

Natrah Mohamed
Pengedar Shaklee sejak 2013.
#Natrahmohamed
#ShakleeSeMalaysia

01127016822.
Powered by Blogger.

Blog Archive

Legasi Nasih Maju

Legasi Nasih Maju
Pengedar dan pembekal produk kesihatan dan kecantikan Shaklee

Anak Pintar Cerdas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...