expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, November 28, 2017

Pengalaman Pertama Kali Banana Boat

Banana Boat.

Semalam pertama kali merasa naik banana boat. Besttt wooo. Walaupun masa diterbalikkan tu rasa macam nak putus nyawa dah. Entah berapa liter air masuk tekak, perut dan telinga. Air masin tau. Sedap la jugak wakaka 😝

Insaf setahun.

Tahun depan nak naik lagi.

Banana boat ni, kami dapat hadiah. Shaklee hadiahkan untuk yang menang Scavenger Hunt. Jadi, kami nikmati keenakan berBanana boat ni.
Buat kumpulan. 5 orang. Dan naik banana boat. Bot kecil tarik laju laju hingga terbalik.
Kami jatuh ke laut. Tenggelam kejap. Kemudian timbul balik.
Sangat panik dan cemas.

Telan air laut. Tenggelam timbul. Hampir hampir lemas. Hanyut. Ombak kuat. Bot terpaksa pusing untuk ambil kami. Agak lambat untuk naik ke banana boat kembali.

Ya Allah, masa tu dah tak pikir apa dah. Takut sangat. Takut tenggelam. Walaupun dah pakai life jacket. Dah la kita tak pandai berenang.

Akhirnya, ditarik naik ke banana boat. Alhamdulillah.. Bila menuju kembali ke pantai, dah tiada jeritan seronok dah. Senyap semua orang. Sebab lega. Allah masih bagi nyawa.

Kami naik ke darat. Sambung melompat. Heheh. Masa atas banana boat tak boleh bawak handphone, pakai spek, dan apa apa barang berharga.

Catatan pengalaman pertama kali berBanana Boat. Mohon komen wow untuk Kak Nat cerita lagi apa yang best kami lalui semalam. Haha. Pliz komen 😝

#KakNat
#ShakleeSeMalaysia
#PengedarShakleeBangi

Pengedar Shaklee Bangi dan Se Malaysia.
011-27016822


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design