expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Sunday, November 19, 2017

Dulu Tak Suka, Nasib Baik Ada Penyelamat

Dulu, Malas Jenjalan Shopping Complex Sebab Ini~~~

Suatu waktu dulu, Kak Nat paling tak suka jalan jalan kat shopping complex. Ya. Shopping Complex yang besar gedabak tu. Satunya, ia mengkopakkan poket yang sedia sadis. Yang ke 2, balik dari jalan-jalan tu, tak boleh tidur malam. Lenguh betis. Kena sapu minyak angin, urut! Malam malam terjaga sebab kaki krem. Aduhhh. Tu zaman bujang tu.

Dah banyak kali berlaku gitu, Kak Nat makin kurangkan menapak. Kawan ajak pergi shopping complex pun tak mau ikut. Sebab tau badan cepat penat dan lenguh kaki.

Dah kawen, mengandung, krem kaki tu berlaku hampir setiap hari. Terutama di hujung hujung kehamilan. Walau tak menapak banyak. Apabila daftar ahli Shaklee pada Jun 2013, masa mengandung si Nafiz yang ketika itu 8 bulan dalam kandungan, Kak Nat oder sekali sebotol Ostematrix. Nak cuba. Bagus untuk tulang dan otot katanya.

Sebelum tidur, Kak Nat telan sebiji Ostematrix. Ya. Sebiji. Kemudian tidur. Ajaibnya, malam itu, kaki tak krem. Tidur lena. Tak terjaga sebab tarik mengkarung tu. Fuhhhh, 1 kelegaan. 1 kesyukuran. Rupanya boleh hilangkan segala lenguh badan dan krem labu betis.

Sejak itu, Kak Nat jadikan Ostematrix sebagai menu harian. Sebelum tidur, wajib telan. Ok ok, kita tolak hari hari yang terlupa dan tertidur awal tu 😝

Sejak itu, Kak Nat selalu sarankan kepada ibu-ibu atau wanita cantik, kawan kawan FB ambik Ostematrix ni. Bagus sungguh bagi spesis malas minum susu atau sumber kalsium lain. Bagus jugak bagi yang suka berjalan-jalan banyak.

Oh ya, sekarang pun Kak Nat masih tak suka menapak di shopping complex lagi. Betul dan sungguh. Minggu lepas ke Mid Valley yang dah bertahun tak jejak. Selesai urusan, cepat-cepat ku ajak semua hero balik.   Bukan apa, macam tiada apa untuk dibeli oleh rakyat marhean macam Kak Nat ni di situ. Hahaha😂


Ok la, rakyat Malaysia sekalian, nak jadikan Ostematrix sebagai menu lazat setiap hari, meh wasap Kak Nat: www.NatrahM.wasap.my

Nescaya, anda akan hidup bahagia dengan Ostematrix yang putih melepak, tiada rasa, tiada bau.

Gambar dengan Nafiz yang sudah 4 tahun lebih.

#MenulisDariHatiShaklee
#ShakleeEffect
#ShakleeSeMalaysia
#NatrahMohamed


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design