6 Tip Timbang Berat

Alhamdulillah, hari ni dah selesai detox tujuh hari. Bermula 16 hb dan berakhir 22 Oktober. Detox ni, kami lakukan secara berjemaah. Di lokasi masing-masing dan bertanya khabar, tanya perkembangan, kongsi menu dalam group sokongan di whatsapp. 10 orang yang sertai. Dan masih menunggu untuk semua ahli terlibat selesai. Kerana ada yang bermula lambat.

Ni Kak Nat kongsikan beberapa tips untuk timbang berat. Moga bermanfaat.

1. Timbang waktu pagi, selepas membuang air besar dan kecil. Biasanya jam 9 pagi. Masa ni berat badan paling ringan. Baru semangat kan tengok ringan je 😍
2. Elakkan timbang waktu petang atau malam. Masa ni dah berat. 
3. Naik penimbang dengan minimakan pakaian dan gajet. Kita nak timbang badan, bukan segala aksesori tu 😉
4. Guna penimbang yang sama setiap kali timbang. Terutama jika nak tengok progress diet atau detox kita. Jangan tukar tukar penimbang. Beli satu untuk kegunaan peribadi. Jenguk lazada atau cosway. Eh. Cadangan saja 😆
5. Elakkan guna penimbang di supermarket dan tempat awam. Ia mungkin dah lama tak di'calibrate' atau rosak 😅
6. Redha dengan berat badan yang tertera. Usah dihentak hentak alat penimbang tu. Sian dia. Nak ngadu tak de mak 😝😬


Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :) Jutawan. Muslimah. Dermawan. Natrah Mohamed Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 011-27016822
Powered by Blogger.

Blog Archive

Legasi Nasih Maju

Legasi Nasih Maju
Pengedar dan pembekal produk kesihatan dan kecantikan Shaklee

Anak Pintar Cerdas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...