Thursday, June 8, 2017

Pengalaman Berharga CikTon ni Sama Macam Kak Nat

Malam tadi, leader Kak Nat, Zaiton namanya share kisah dia ambil set mengandung Shaklee. Ya. Sewaktu mengandung anak ke 2 dan bersalin bulan 3 yang lepas.

Ini kisahnya...

Saya nak share pengalaman consume set hamil. Saya ambil 3 yang basic + esp + ostematrix.

Bcomplex
Vita lea
Vit C
Esp
Ostematrix

Alhamdulillah, saya suka sangat dan puas hati.
Pertamanya, saya dah plan untuk hamil kali ni memang nak jaga sungguh hb sebab masa pregnant pertama susah sangat hb nak cecah 11. Sebab saya cakna tentang risiko bila hb low. Antaranya risiko keguguran, risiko tumpah darah sewaktu kelahiran, risiko kurang bekalan oksigen buat anak dalam kandungan.

Apa yang saya amalkan vitalea ambil sekurang2nya 2 biji sehari. Seeloknya 2 biji pagi dan 2 biji petang. Alhamdulillah nurse pun puashati tengok result hb saya. Sentiasa atas 11. Dan sebelum deliver hb saya capai 12! Seronok sangat.



Kedua, saya tak rasa letih melampau masa pregnant pertama. Sebab saya amalkan esp sekali. Esp tu kan untuk energy. Balik sekolah siap boleh layan anakanda sulung lagi + dia masih menyusu. Ikut logik memang larat tak larat je. Tapi alhamdulillah, semuanya ok.

Ketiga asbab amalkan oste, gigi saya okay bila doktor check. TIADA yang perlu dicabut. Ostematrix tu sendiri bekalkan kalsium untuk ibu dan anak dalam kandungan. Dan effect lain, saya rasa mudah untuk deliver. Alhamdulillah.

Inilah antara pengalaman saya sepanjang hamilkan anakanda Madihah bersama set hamil shaklee. Kiranya madihah ni baby shaklee juga la. Oh ya, saya nampak kesan pada madihah, tulang dia kuat. Dia suka duk angkat kepala kalau saya tiarapkan.


Madihah, pengamal Shaklee tegar. 😍

Alhamdulillah. Pengalaman indah anak kedua CikTon ni. Sama indahnya dengan pengalaman kak Nat. Sewaktu mengandungkan Nazir. Ya. Tiada diabetes, berat normal, tiada sakit gigi, mudah bersalin, badan cepat sihat, baby pun cepat merangkak. Alhamdulillah. Banyak kesyukuran bila amalkan Set Mengandung ni.

Kalau nak tahu lanjut set mengandung ni, boleh komen atau Whasap ke 011-27016822. Kak Nat memang recommend betul punya set ni. Kak Nat sedia bantu ibu-ibu yang ada masalah kesihatan semasa hamil ni. InsyaAllah.

😍😍😍

Kak Nat
Muslimah. Jutawan. Dermawan.

Shaklee SeMalaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design