Saturday, June 17, 2017

Senyuman Kembali Mekar Di Bibir



Ni antara testimoni Puan Nur Baizura Ibrahim  sendiri.
Kenapa Zura suka sangat dengan VIVIX :)

Pada Julai 2016 zura di serang bell palsy.

Bangun je tidur, macam biasa zura akan minum air, tiba2 air meleleh keluar dari mulut, pelik tapi buat tak layan.bila basuh muka ketika wuduk, kali ni air masuk dalam mata.makin bertambah hairan.

Selesai solat subuh, cuba cari info sambil2 tengok muka di cermin..Allahhuakbar muka aku dah senget!

Mulut tak boleh tutup, mata tak boleh tutup rapat..air mata mengalir. Pipi sebelah kanan tak boleh gerak langsung, telinga rasa bengang..sakit, sakit sangat.

Sebelum ni ada zura baca terbaca tentang Bell palsy dari perkongsian seorang rakan tapi masih rasa ragu2 sama ada zura di serang minor stroke atau bell palsy.

Tengah hari suami balik utk lunch baru zura mintak dia tengokkan muka dan bagi tahu zura di serang bell palsy.

Bila kami buat pemeriksaan di hospital. yes! doktor sahkan zura di serang Bell palsy

Bermulalah episod terpaksa ambil steroid dan terpaksa berhenti menyusukan Izzara Nasuha.

Seminggu pertama zura rasa berat sangat bukan sebab muka dah senget tapi sebab terpaksa stop menyusukan anak.

Bayangkan anak yang 24 jam dengan maknya tapi bila merengek minta susu maknya tak dapat bagi.Sedih teramat sangat.susu pula terpaksa pam dan buang.

Anak susah tidur malam
rasa stress anak menagis nakkan susu tapi tak boleh nak bagi

sampai zura kata pada suami ' ummi tak kisah pon muka ummi senget tapi ummi tak sampai hati tengok anak nagis² nak susu macam ni '

zura buat keputusan hanya seminggu zura ambil steroid dan cuba ikhtiar dengan mengamalkan supplement, tentu shaklee pilihan utama zura

Waktu tu zura berserah ja pada Allah jika dengan supplement ni zura sembuh Alhamdulillah, jika terpaksa berwajah senget seumur hidup pon zura terima..

zura consume special dose VIVIX,
Vitamin E,OMEGA ,B Complex dan seminggu sekali zura akan buat rawatan fisioterapi dan acupuncture

Senaman muka untuk pesakit bell palsy pon ada zura amalkan di rumah

Alhamdulillah senyuman kembali mekar dibibir walaupun belum sembuh 100%.



Dapatkan Vivix dan suplemen Shaklee? 
Natrah Mohamed 011-2706822
------------------------------------------------
Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :)
Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed 
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Friday, June 16, 2017

BERAT DAH 76KG, ASALNYA 97KG

Puan Dinas Zafran berkongsi tentang sahabatnya.

Sahabat saya ni, lepas bersalin jadi obes dengan berat 97kg. Redha saja lah kan. Pujuk diri, mmm takpa, kalau sakit, sakit tu kan penghapus dosa...

Kisah beliau dengan Vivix diaturkan Allah begini :

01 Jun 2015
Mengiringi pelajar ke Kem Kepimpinan Pengawas. Masa balik dari kem, dah rasa jantung berdegup laju. Badan mula panas. Ingatkan biasa ja sebab letih.

02 Jun 2015
Masih demam lagi.

03 Jun 2015
Masih demam lagi. Jumpa doktor, diberikan antibiotik.
Antibiotik dah habis makan, demam masih berpanjangan.

04 Jun 2015
Hari ni diserang DEMAM PANAS SAMPAI CIRIT BIRIT DARAH, MATA MERAH dan MUNTAH BERKALI-KALI , BATUK BERKALI KALI SEHINGGA SAKIT DI KEPALA.

05 Jun 2015
Kembali berjumpa doktor, buat ujian demam denggi. Keputusan negatif.

Bacaan WB : 4.2
Platlet : 250
Macam sihat kan?? ada

Ada sorang nurse bisik.
"Macam kencing tikus je ni. Better you buat test khas".

Tapi doktor tak kasi buat pun masa itu kerana result darah yang ok. Dan kelihatan saya semakin pulih.

07 Jun 2015
Hari ni doktor minta buat ujian khas LEPTOSPROSIS. Allahuakbar, POSITIF!!

Perasaan bercampur baur; takut, sedih, berdebar-debar.

10.6.2015
Hari ni birthday saya. Doktor bekalkan ubat doxcline untuk kencing tikus. Saya makan dan sepenuhnya bertawakkal kepada Allah.

12-16 Jun 2015
Rasa sakit badan dan otot. Yalah, mungkin badan tengah nyah virus..lawan penyakit..3 kali ujian darah yang doktor buat, nampak penyakit ni makin pulih. Alhamdulillah.

TAPI....

Apa kesan Leptospirosis yang saya alami :
Saya menderita sakit kepala hampir 3 bulan. Walaupun dah buat MRI dan doktor kata doktor normal.

Saya berserah pada Allah...dan tergerak hati....mencuba VIVIX kerana terpikir VIVIX MERAWAT HINGGA KE DNA..

Saya pesan VIVIX DAN NUTRIFERON daripada rakan sekolah dulu dengan niat untuk teruskan ikhtiar.

22 SEPTEMBER 2015
Saya start ambil Vivix dan Nutriferon

Dan sejak itu, Alhamdulillah dengan
IZIN ALLAH... Dalam sebulan dah ada perubahan.
👍Sakit kepala akibat saraf sebelah kanan kian hilang sikit demi sedikit.
👍Jantung berdebar pun kian beransur pulih.
👍 Bacaan darah tinggi pun turun..dulu 167/114 bacaan tinggi juga..sekarang dalam 100/65 ke atas tak lebih 120/80

Dan paling best, bonus yang saya dapat:
👍Kuuulit kian cerah..suami kata kurang kedut...student kata nampak ceria..
👍yang BEST..BERAT DAH 76KG..DARI 97KG.....
👍dah boleh naik tangga tanpa sakit lutut dan mengah-mengah macam dulu.





Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar.

Nikmat mana lagi yang nak saya dustakan!

TQ Allah bagi ilham
TQ Allah yang Maha Menyembuhkan asbab Vivix ni!

Noorazilina Tahir, Selangor.


Dapatkan Vivix dan suplemen Shaklee? 
Natrah Mohamed 011-2706822
------------------------------------------------
Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :)
Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed 
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Thursday, June 15, 2017

5 Tips Murah dan Jimat Cantikkan Kulit

Ini adalah petua tradisional untuk cantikkan kulit. Kak Nat sendiri pernah buat masa zaman remaja dulu. Masa tu, jerawat halus tumbuh dengan subur. :) 

Jom baca tips murah dan jimat di bawah.

1. Ambil tepung pulut dan campurkan sedikit air. Sebelum tidur, sapukan di bahagian muka  dan apabila bangun pada keesokkan harinya, cuci muka dengan air suam. Amalkan dua kali seminggu.

2. Gosokkan serbuk teh yang telah digunakan ke kulit muka. Biarkan selama tiga hingga lima minit sebelum dicuci sengan air suam. Amalkan selalu bagi menampakkan kesan yang ketara.




3. Kisar dua biji buah tomato bersama sedikit gula dan air. Tapiskan dan minum airnya di setiap pagi. Lakukan sekerap yang mungkin agar kulit muka bertambah licin.

4. Ambil wap air nasi atau buih atau yang sedang ditanak. Sapukan pada muka dan biarkan selama 30 minit. Lakukan setiap hari dan boleh lihat hasilnya.

5. Ambil sedikit beras dan rendam selama dua hari. Kupas sengkuang dan kisar bersama kunyit serta beras yang telah direndam tadi. Sapukan pada kulit muka setiap hari dan lihat hasilnya.


Selamat mencuba :)

Oh ya, sekarang Kak Nat guna set kulit Nutriwhite. Untuk cuci muka guna Gentle Deep Foaming Cleanser. Kulit lembut, lembab sentiasa je rasa. 

Untuk bersihkan kotoran dengan lebih mendalam, Kak Nat guna Gentle Action Makeup Remover. Walaupun tak pakai mekap, tapi setiap hari muka kita mengadap pelbagai kotoran. Tu yang kena bersih juga kan.


Kedua-duanya selamat dan murah. Ya, 1 tiub ni, boleh guna 6 bulan lebihhanya sedikit saja diperlukan untuk setiap kali cuci muka.


Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :)

 Jutawan. Muslimah. Dermawan.
Natrah Mohamed Pengedar Shaklee No 1
Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia.
011-27016822

Allah sedihnya, diberikan steroid dan dinasihatkan tidak menyusukan bayi

Faiza Suhada berkongsi kisah Bell Palsy yang dihadapi pada  2 Oct 2015.

Faiza bangun tidur sebelah muka da
h jatuh. Airmata mengalir laju macam menangis. Dan tak boleh tutup. Sakit dan tegang.

Terus ke doktor.
Doktor sahkan faiza diserang bellpalsy
Ianya bukan stroke tetapi kelemahan otot sebelah muka

Doktor berikan steroid dan dinasihatkan supaya tidak boleh menyusukan bayi ( baby 6m+). Allah sedihnya.

Sejujurnya selain kepayahan untuk makan, bercakap, menahan air mata terus keluar dan tegang sakit. Tapi faiza masih nak juga menyusukan bayi.

Jadi faiza gunakan vivix sebagai salah satu alternative. Progress 3bulan faiza bole
h kembali senyum sempurna.

Selain vivix, faiza menjalani 16x fisioterapi.


Testimoni Bell Palsy


Alhamdullilah
Setelah hampir setahun setengah faiza pulih sepenuhnya.

Tq VIVIX
pengalaman terindah dalam hidup😀


Dapatkan Vivix dan suplemen Shaklee? 
Natrah Mohamed 011-2706822
------------------------------------------------
Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :)
Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed 
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Wednesday, June 14, 2017

Doktor Dah Kurangkan Dos Insulin Mak

Ini cerita dari Puan Sharifah Salmiza Syed Hamid.

Alhamdulillah, nak kongsi kisah mertua saya. Mak ada masalah diabetes dah lebih 25 tahun. 

Baru-baru ni dalam 6 bulan lepas, detect masalah pada buah pinggang mak. Doktor kata makin merosot. Kami sekeluarga nekad bagi mak ambil vivix juga sebab kesian mak asyik ulang alik hospital.

Sebelum ini dah ada bagi mak vivix. Tetapi mak tak nak amal secara konsisten.

Lepas amal vivix selama 5 bulan, bacaan gula diabetes mak dah banyak menurun.

Selalunya bacaan gula mak berbelas-belas. Pernah sekali sehingga bacaan 32.

Baru-baru ni 3 Mei 2017, ujian darah lagi untuk checkup bulanan. Alhamdulillah, bacaan gula menurun. Lega sangat.

bacaan turun


Doktor pun dah kurangkan dos insulin mak. Bacaan creatine buah pinggang pun kekal dan tidak makin merosot seperti sebelumnya.

Sejak 5 bulan lalu mak jaga makan dan amal vivix dengan penuh displin, mak kata badan dah lebih bertenaga, kaki pun dah kurang bengkak dah siap2 nak kerjakan umrah lagi. Doakan moga mak dipermudahkan umrah 22 Jun nanti .





Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :) Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Bukan Saja Nampak Lebih Sihat, Tapi Lebih Muda Juga

Ni ayahanda saya. Seorang yang sangat bertanggungjawab, penyayang dan suka bergurau.

Awal bulan 12 tahun lepas, masa ayah nak ke surau, dia di sengat sesuatu di belakang leher masa on the way nak ke surau. 


Esok harinya, ayah terasa sakit kepala. Kemudian mata seakan kabur. Tak lama tiba-tiba mulut ayah jadi senget macam tu.

Ayah terus down. Dia risaukan kesihatannya. Takut sesuatu yang serius jadi padanya.

Saya terus suggest ayah ke hospital untuk dapatkan rawatan. Ada la beberapa ubat yang di beri, dan ayah perlu jalani fisioterapi.

Selain tu, saya berikan juga Vivix dan B Complex untuk pulihkan balik fungsi saraf ayah. Sebab kedua-dua vitamin ni dapat membantu meningkatkan fungsi saraf.

Ayah kata, terasa perubahan lepas makan vivix. Terasa badan lebih cergas dan sihat. 

Makin muda


Nampak kan perubahan pada ayah. Bukan je nampak lebih sihat, tapi lebih muda juga.

Bila sel telah di baiki, tentulah nampak jelas kelihatan di wajah.

Hati anak mana yang tak gembira bila lihat ayah makin sihat.
Syukur dipertemukan dengan vivix.
Vivix Memudakan




Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :) Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Tuesday, June 13, 2017

Lepas Sebulan, Boleh Kejar & Sembelih Lembu

Testimoni dari Puan Tinie Badri.

Ini kisah pak mertua sahabat saya. Sahabat saya hantar gambar pertama dan kedua dalam group whatsapp sekolah kami. Saya terkejut ngeri rasa sampai terus delete masa dapat gambar ni.

Kisahnya pakcik ni meracun di sawah. Sebelum tu kakinya dah memang luka. Selepas meracun jadi makin parah sehingga doktor terpaksa mengorek dan membuang isi kaki lebih kurang seinci lebih jugak, boleh belek gambar yang no 2.

Saya serba salah nak recommend dengan sahabat saya takut dikatakan mengambil kesempatan tetapi saya ketepikan rasa tu sebab saya risaukan keadaan pakcik tu tambahan bila dengar pakcik nak sihat nak kerjakan umrah.

Alhamdulillah kawan saya belikan untuk pak mertuanya2botol Vivix. Untuk rekod, hospital tak bekalkan apa-apa ubat. Hanya ke klinik untuk dressing.

Dan pakcik ni makan 2botol Vivix dalam tempoh 2 minggu dah habis dan nak order Vivix yang baru(megados atas pilihan pakcik sendiri, sedap katanya). Dalam dua minggu isi dah penuh dah. Sebulan lepas tu dah boleh kejar lembu sembelih lembu lagi pada hari raya korban. Menantunya kata, pak mertuanya puji sungguh Vivix, siap pesan lagi mintak saya selalu share kisah ni supaya dapat tolong orang yang ada masalah yang sama.

Testimoni Vivix

Amazing!

Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. 
Moga bermanfaat :) 
 Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Cerita di Kuala Kangsar

Alhamdulillah. Jam 6.15 petang kami sekeluarga exit Tol Kuala Kangsar. Dan menuju ke Bandar Kuala Kangsar. Mencari hotel untuk menginap malam ini. Suami waze lokasi Hotel The Shop yang kami persetujui. Jalan agak sesak. Orang keluar untuk beli juadah berbuka agaknya.



Kami sampai ke hotel jam 6.30 petang. Ada bilik kosong dan kami check in.
Hotel ni kecik saja. Macam hotel-hotel murah tetapi rare di Shah Alam.

Meh tengok gambar-gambar.


Dari luar hotel. Memang tertulis The Shop. Kami ingatkan ada kafe yang sesuai untuk berbuka puasa.
Rupanya tiada. Hanya menu kopi dan kekacang.



Kami pilih bilik standard keluarga. RM180 semalam. Jika di website Agoda, dapatlah harga RM160. Tapi suami nak resit untuk claim dari TNB. Kena la bayar melalui kaunter.


Katil single.

Tengok muka cuak Si Nazir tu. Maklumlah sampai tempat baru. Abang-abangnya dah lama tak jenguk hotel. Sebab Nasih dah sekolah rendah, kami dah jarang ikut papanya outstation.

Bilik ini sempit je. Ada ruang untuk solat, dan lalu lalang.
Tapi bilik air agak besar.



Kemudian, masuk waktu maghrib, kami berbuka dengan kurma dan roti yang dibawa sebagai bekal. Lepas solat, kami keluar cari kedai makan. Kafe hotel ni, jual kopi dan arak. Tak jadi la nak beli apa-apa dari situ. Hehehe.

Kami menuju ke Kedai Makan Uncle Jimboy. Terjumpa dalam Google nama kedai ni. Dan ternampak sewaktu perjalanan cari hotel ini.

Menunya agak puas hati. Nasi banyak, ikan siakap masak 3 rasanya sangat besar untuk kami habis kan. Termenung suami nak habis kan nasi nya. Walaupun kami ni berpuasa, tapi kami makan sikit je. Hehehe.



Alhamdulillah. Ni sedikit pengalaman di Kuala Kangsar hari ni. Sebenarnya, ia lokasi persinggahan biasa kami. Perjalanan balik dari atau ke Sungai Petani, kami biasa singgah. Lokasi wajib: Medan Cendol dan Laksa. Tapi sayangnya dah tertulis tutup jam 7 petang hari ni. Jadi kami tak sempat ke sana. Lain kali kami singgah lagi.

Ok. Jumpa lagi dalam entri akan datang.

Cari Shaklee? Meh roger Kak Nat 011-27016822.

Assalamualaikum.

13 Tips Untuk Ibu Hamil Berpuasa

Assalamualaikum wbt.

Nak kongsikan tips berpuasa untuk wanita atau ibu sedang hamil. Yang  tak hamil pun boleh ambil sebagai panduan :)




tips berpuasa untuk ibu hamil

Semasa Sahur



1. Pilih menu menganduni protein dan lemak tinggi. Ia sebabkan lambat lapar.


2. Ambil menu yang tinggi vitamin C dan zink. Bagus untuk kuatkan imun badan.

 

3. Kurangkan gula. Puan-puan dah cukup manis daaa... hihi..


 4. Minum air masak banyak. gunakan waktu malam untuk minum banyak air. Jangan minum terlajak banyak masa sahur. Apabila minum waktu sahur, lebih kerap kencing, air lebih cepat hilang dari badan. Ambil Performance Drink untuk pilihan bijak dan selamat :)



 5. Minum segelas susu sewaktu sahur.



Semasa Berpuasa

6. Jalani puasa dengan hati yang ikhlas, agar ia terasa ringan dan membahagiakan diri.


 7. Banyakkan berehat apabila ada masa yang sesuai



 8. Elakkan stress. Sentiasa positif dan bersemangat. Baca Al-Quran sebagai terapi dan menambah pahala serta amalan.




Semasa Berbuka

9. Makan makanan yang ada karbohidrat ringkas. Agar muda diserap oleh badan.


 10. Berbuka dengan minuman suam dan manis. Tapi hati-hati, pilih pemanis yang selamat


12. Jika sesuai, makan sedikit dahulu, lepas solat maghrib, ambil menu berat. Agar badan dapat berehat dan tak penat.



13. Ambil suplemen tambahan bagi bantu tambah tenaga, elak stress, elak sembelit dan lengkapkan keperluan nutrisi harian ibu dan bayi dalam kandungan.


Selamat beramal ibadah dan puasa. Moga ia jadi kenangan terindah:)



Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :)
 Jutawan. Muslimah. Dermawan.
 Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Monday, June 12, 2017

Seawal hari kedua, saya pantas ke bilik air tanpa bantuan sesiapa.

Ini kisaPuan Nisak, yang bersalin anak ke dua secara ceazer. Bagaimana beliau cergas sejak amalkan Vivix dan Set Menyusu dan Pantang.

.....

Kali pertama bersalin secara czer memang mengerikan. Pedih, ngilu, perit semuanya terpaksa ditelan.

Nampak mudah kerana tak perlu lalui proses meneran. Hanya perlu menunggu ubat bius meresap, perut siap sedia ditoreh 7 lapisan. Allahuakbar, nebess rasa macam nak pengsan.

Tapi, ia satu anugerah terindah buat insan-insan terpilih yang tak boleh bersalin secara normal. Kurang dari 15 minit, suara tangisan bayi berbunyi menghilangkan resah di hati.

Namun, kesan selepas operation sangat menyakitkan dan perlukan penjagaan rapi. 6 jam selepas operation, ibu perlu cuba untuk bangun sendiri. Demi tuntutan menyusukan anak, segala sakit dan beban ditolak tepi. Peritnya jika diingat kembali.

Itu cerita sebelum saya kenal Vivix Shaklee. Kali kedua ceaser, saya dah standby sesiap. Sebab dah niat awal, taknak susahkan suami. Anak sulung yang ditinggalkan lebih perlukan abahnya disisi. Dalam masa yang sama, tiada sesiapa yang boleh menjaga di wad nanti.

Seawal hari kedua, saya mintak suami bawakan Vivix ke wad. Saya perlukan extra energy untuk bergerak. Berbeza dengan rakan-rakan lain dalam 1 bilik. Mereka ada pembantu yang menguruskan si kecil cilik.

Kesan Vivix sangatlahh best. Rakan-rakan sebilik mula tegur kecergasan saya. Begitu juga saudara-mara yang datang melawat bersama. Di saat mereka terbaring kelesuan, saya pantas ke bilik air tanpa bantuan sesiapa. Memang betul-betul menguji hati yang duka lara. Allah, nikmatnyaa tak terkata. Pujian dari Doktor dan nurse melengkap rasa.

10 hari berlalu, luka ceaser perlu di "check up" kembali di hospital. Alangkah bahagianya, bilamana saya konfiden berjalan tanpa menggunakan kerusi roda. Berbeza sekali masa berpantang kali pertama.



Lagi terkejut, bila berjumpa rakan sebilik di wad hari tu. Ketiga-tiga mereka ditolak atas kerusi roda. Saya siap boleh senyum manis bersira bila disapa.

Alhamdulillah, nurse cakap luka ceaser bercantum elok. Paling bestnya, bila terlalu cergas hinggakan lupa diri tengah berpantang. Tak boleh nak duduk diam, kemas rumah menyapu seperti biasa tanpa rasa sakit pinggang. Terus rasa nak lompat bintang. Sampaikan mak dah mula membebel panjang.

Berganda-ganda seronoknya, susu ibu juga banyak dan melimpah ruah ditambah dengan set berpantang shaklee yang lain. Penuh 1 freezer stok EBM sepanjang cuti bersalin. Bonus pula bila ambil Vivix ni, perasan kulit muka tak kusam macam dolu-dolu, berseri-seri bak pengantin.

Haish, memang rasa berbaloi walaupun memikirkan harganya yang sedikit mahal. Apa lahh sangat jika saya dapat uruskan bermacam-macam hal. Allah, berbunga-bunga keceriaan bilamana dapat melayan suami dan anak-anak tanpa rasa bebal.

Bukankah itu nikmat yang tak boleh lagi disangkal?
Vivix
Set Menyusu dan Pantang


Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. 
Moga bermanfaat :) 
Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed 
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Sunday, June 11, 2017

BACAAN BP ABAH TIDAK PERNAH NORMAL DARI 2015 ! 2017 BACAAN BUAH PINGGANG PULAK SEMAKIN TERUK

Assalamualaikum... 

Hari ni saya, Shima Azuan ikhlas nak share testimoni abah saya sendiri lepas consume vivix selama sebulan dari April 2017. Ya, testimoni fresh ni, masih baru lagi.

Last month, abah saya mengadu bacaan buah pinggangnya makin teruk. Nampak sangat abah down. Asyik termenung asyik risau lepas balik check up April lepas.

Hari2 cakap nak mati. Hari2 mengadu badan letih. Hari2 membebel cakap umur da
h tak panjang. Siap bayangkan lagi hidupnya dihabiskan di hospital semata-mata selepas ini.

Saya sebagai anak, tipu la kalau tak sedih tengok abah saya macam tu. Selalu rajin berkebun. Makin lama makin hilang semangat dan asyik terbaring.

Saya kongsikan manfaat vivix pada abah dan abah terus consume dengan konsisten setiap hari tanpa skip! Berdebar katanya nak pergi check lagi sekali 25 Mei nanti (yang lepas).

Sebelum pergi check
up lg abah da
h kata badan dah ringan,dah bertenaga tak macam dulu.

Guess what ?! Tepat pada 25 Mei 2017, saya dapat call dari abah. Allahuakbar! Bacaan BP abah yang selama ni tak pernah normal kembali normal! Dan syukur bila abah kata bacaan buah pinggang pun da
h normal. 

Nak tahu apa abah kata?

"Terima kasih dik, abah senyum sampai telinga hari ni!"

Bukan abah je sebenarnya, saya juga. Syukur Allah beri kesembuhan buat abah. Dan moga abah terus sihat dan bahagia dunia akhirat. 

Saya lampirkan sekali gambar report bacaan bp dan buah pinggang abah di bawah . Moga ada rezeki abah untuk dpt vivix percuma dan terus senyum sampai telinga lagi hari2 ! Hehe 


Bacaan buah pinggang abah dari 137 pd April 2017, kembali normal dgn 106 pada Mei 2017 . Alhamdulillah !
Vivix


Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. 


Moga bermanfaat :) 
Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed 
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Saturday, June 10, 2017

Bawang Putih Istimewa

Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih. Fungsinya untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. Allicin juga merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.  

Shaklee ada bawang putihnya jua. 

KENALI SHAKLEE  GARLIC  COMPLEX


Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.  


MANFAAT DAN KHASIAT GARLIC  COMPLEX

1. Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolesterol normal.
2. Menggalakkan kesihatan kardiovaskular.
3.  Memelihara tahap kesihatan mikro organisma penting.
4.  Formulasi Shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk alisin.
5.  Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.
6.  Melegakan batuk dan selesema.
7.  Membantu peredaran darah yang baik.
8.  Menurunkan tekanan darah dan tahap kolesterol.
9.  Meningkatkan sistem imun.
10. Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak.
11. Menormalkan keseimbangan lipoprotein.
12. Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang.
13. Berfungsi sebagai anti-oksidan.
14. Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi.
15. Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air.
16. Bantu rawat asthma.

Keistimewaan Garlic Complex

  1.   Membekalkan 100% Allicin aktif.
  2. Dihasilkan menggunakan dwi teknologi untuk mengawal bau garlic.
  3.   Perisa semulajadi terhasil dari 2 kombinasi ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint.
  4. Mengandungi pelbagai jenis vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif Garlic dan meningkatkan keberkesanan Garlic dalam tubuh.
  5. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang bersamaan 2 ulas bawang putih segar.

    Garlic Complex

Fungsi Garlic Complex 

1.     Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.
2.    Sebagai antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida
3.    Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis
4.    Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.
5.    Pengambilan konsisten 2-4 biji sehari menyingkirkan logam toksik dalam tubuh seterusnya menstabilkan tekanan darah tinggi
6.    Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.
7.    Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengelakkan darah beku, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
8.    Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.
9.    Mengelakkan edema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki
10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)
11.  Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah
12. Mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada:
- Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
- Perut memulas (stomach upset)
- Cirit-birit (Diarrhea)
- Bronkitis
- Luka-luka (infected wounds)
- Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem unrinari

Siapa perlukan Shaklee Garlic Complex?       

  • Sesiapa sahaja yang mahukan antibiotik semulajadi.
  • Sesiapa sahaja yang mahu tahap kesihatan yang optimum.
  • Pesakit diabetis, kanser, darah tinggi, strok, jantung.
  • Individu yang mengalami masalah resdung, asthma, allergi, selesema berterusan.
  • Individu yang sering tidak sihat.
  • Individu yang mengalami masalah pencernaan/penghadaman

Alhamdulillah. Sudi-sudikan untuk share. Moga bermanfaat buat kita semua.

Natrah Mohamed
Pengedar Shaklee Bandar Baru Bangi dan seluruh Malaysia.
011-27016822
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design