Senyuman Kembali Mekar Di Bibir

Ni antara testimoni  Puan  Nur Baizura Ibrahim  sendiri. Kenapa Zura suka sangat dengan VIVIX  :) Pada Julai 2016 zura di serang bell palsy. Bangun je tidur, macam biasa zura akan minum air, tiba2 air meleleh keluar dari mulut, pelik tapi buat tak layan.bila basuh muka ketika wuduk, ka…

BERAT DAH 76KG, ASALNYA 97KG

Puan  Dinas Zafran  berkon g si tentan g  sa ha batnya. Sahabat saya ni, lepas bersalin jadi obes dengan berat 97kg. Redha saja lah kan. Pujuk diri, mmm takpa, kalau sakit, sakit tu kan penghapus dosa... Kisah beliau dengan Vivix diaturkan Allah begini : 01 Jun 2015 Mengiringi pelajar ke Ke…

5 Tips Murah dan Jimat Cantikkan Kulit

Ini adalah petua tradisional untuk cantikkan kulit. Kak Nat sendiri pernah buat masa zaman remaja dulu. Masa tu, jerawat halus tumbuh dengan subur. :)  Jom baca tips murah dan jimat di bawah. 1. Ambil tepung pulut dan campurkan sedikit air. Sebelum tidur, sapukan di bahagian muka …

Allah sedihnya, diberikan steroid dan dinasihatkan tidak menyusukan bayi

Faiza Suhada  berkon g si kisa h  Bell Palsy yan g  di h adapi pada  2 Oct 2015. Faiza bangun tidur sebelah muka da h  jatuh. Airmata mengalir laju macam menangis. Dan tak bole h  tutup. Sakit dan tegang. Terus ke doktor. Doktor sahkan faiza diserang bellpalsy Ianya bukan stroke tetapi kelemahan …

Doktor Dah Kurangkan Dos Insulin Mak

Ini cerita dari Puan  Sharifah Salmiza Syed Hamid . Alhamdulillah, nak kongsi kisah mertua saya. Mak ada masalah diabetes dah lebih 25 tahun.  Baru-baru ni dalam 6 bulan lepas, detect masalah pada buah pinggang mak. Doktor kata makin merosot. Kami sekeluarga nekad bagi mak ambil viv…

Bukan Saja Nampak Lebih Sihat, Tapi Lebih Muda Juga

Ni ayahanda saya. Seorang yang sangat bertanggungjawab, penyayang dan suka bergurau. Awal bulan 12 tahun lepas, masa ayah nak ke surau, dia di sengat sesuatu di belakang leher masa on the way nak ke surau.  Esok harinya, ayah terasa sakit kepala. Kemudian mata seakan kabur. Tak la…

Lepas Sebulan, Boleh Kejar & Sembelih Lembu

Testimoni dari Puan Tinie Badri. Ini kisah pak mertua sahabat saya. Sahabat saya hantar gambar pertama dan kedua dalam group whatsapp sekolah kami. Saya terkejut ngeri rasa sampai terus delete masa dapat gambar ni. Kisahnya pakcik ni meracun di sawah. Sebelum tu kakinya dah memang…

Cerita di Kuala Kangsar

Alhamdulillah. Jam 6.15 petang kami sekeluarga exit Tol Kuala Kangsar. Dan menuju ke Bandar Kuala Kangsar. Mencari hotel untuk menginap malam ini. Suami waze lokasi Hotel The Shop yang kami persetujui. Jalan agak sesak. Orang keluar untuk beli juadah berbuka agaknya. Kami sampai…

13 Tips Untuk Ibu Hamil Berpuasa

Assalamualaikum wbt. Nak kon g sikan tips berpuasa untuk wanita atau ibu sedan g h amil. Yan g  tak  h amil pun bole h  ambil seba g ai panduan :) Semasa Sa h ur 1. Pili h  menu men g anduni protein dan lemak tin g g i. Ia sebabkan lambat lapar. 2. Ambil menu yang tin g g i vitamin C dan zink. Ba g us untuk …

Seawal hari kedua, saya pantas ke bilik air tanpa bantuan sesiapa.

Ini kisa h  Puan Nisak, yan g  bersalin anak ke dua secara ceazer. Ba gaimana beliau cer gas sejak amalkan Vivix dan Set  Menyusu dan Pantang. ..... Kali pertama bersalin secara czer memang mengerikan. Pedih, ngilu, perit semuanya terpaksa ditelan. Nampak mudah kerana tak perlu lalui pros…

BACAAN BP ABAH TIDAK PERNAH NORMAL DARI 2015 ! 2017 BACAAN BUAH PINGGANG PULAK SEMAKIN TERUK

Assalamualaikum...  Hari ni saya,  Shima Azuan  ikhlas nak share testimoni abah saya sendiri lepas consume vivix selama sebulan dari April 2017. Ya, testimoni fresh ni, masih ba ru lagi. Last month, abah saya mengadu bacaan buah pinggangnya makin teruk. Nampak sangat abah down. Asyik…

Bawang Putih Istimewa

Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih. Fungsinya untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya…
Powered by Blogger.

Blog Archive

Legasi Nasih Maju

Legasi Nasih Maju
Pengedar dan pembekal produk kesihatan dan kecantikan Shaklee

Anak Pintar Cerdas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...