Monday, May 22, 2017

Bagaimana Turun 11kg Lepas Bersalin?

Hari ni, Kak Nat kongsikan kisah Shaklee dalam group ohsem kami LNM.

Kisah Shaklee Saya

Kak Nat mula makan Shaklee pada 2012. Masa tu selalu sakit perut dan badan. Gastrik dan angin sangat teruk. Ambik alfalfa. Alhamdulillah. Legaaaa...

Masa tu kan, 2012 tu, ada anak seorang. Umur 2 tahun lebih. Sejak mengandung dan melahirkan dia, selera makan bertambah2. Almaklumlah makan untuk 2 orangπŸ’πŸ’
Kak Nat punya badan pun naik bagai dipam2. Haha. Banyak baju ketat.πŸ˜…

Bagi yang kenal masa zaman bujang dulu, mesti tak percaya. Sebab dulu kuruh kering. Angin tiup pun boleh terbang orang kata. Ni orang kata la. Tak pernah lagi terbang tu. Kalau terbang kan best jugak. Jimat duit beli tiket kapal terbang ;p

Oh ya, badan naik banyak masa 2012 tu, nak usaha kurus jugak. Sebab rasa x sihat badan ni. Lemau semacam je. Maklumlah suri rumah. Tapi dapat perkhabaran mengandung anak ke 2. Tak sempat kurus✌πŸ˜€

Pertengahan 2013, Kak Nat bersalin anak ke 2. Berat turun sikit.

Ha, masa tu Kak Nat mula start bisnes Shaklee dan amal set berpantanng & menyusu Shaklee. Yang basic semua orang patut makan. Vitalea, ESP, Vit C, B Complex, Zink, Alfalfa, Ostematrix.

Masa ni la mula sedar.. Eh, macam dah takde gastrik. Makan yang makanan berangin pun, masih maintain cun tak berguling2 sakit angin tu.

Masa tu jugak, berat kembali normal. Alhamdulillah. 49kg uollsss. Tak sangka sungguh 😍😍😍 Walaupun tak jaga makan, tak amalkan bersenam. Maintain makan set menyusu seperti biasa.

Ingatkan tak boleh kembali ke berat asal dah. Baju2 zaman bujang masa berat 38-43kg tu boleh pakai balik. Ni yang tak tersangka.
11kg turun dari berat sebelum mengandung. Kawan-kawan dan keluarga pun tegur kata makin kurus. Dan mereka tau, Ni Shaklee Effect la ni. Hihihi..




Kak Nat teruskan makan Shaklee. 2016 mengandung anak ke 3. Belajar la pasal detox. Tapi tak boleh buat detox lagi. Sebab tengah mengandung. Alhamdulillah. Mengandung kali ni, tiada diabetes. Berat x naik banyak. Rasa macam keajaiban plak. Dah la badan maintain sihat, boleh puasa hingga ke hari bersalin.

Masa ni Kak Nat amal set mengandung + Perfomance Drink + lecithin. Amalkan juga makan beras perang. Tapi masa bulan puasa, buka puasa kat masjid. Makan je semua menu yang dihidangkan. Malam2 terawih kat masjid. Sambil tunggu kot2 rasa nak bersalin. Heheh. Sebab masjid tu berdepan dengan hospital. Kalau rasa nak bersalin, terus boleh ke hospitalπŸ˜€✌

Tapi, Allah bagi peluang puasa 21 hari. Hari ke 22 tu, masuk wad untuk induce. Alhamdulillah. Ni pengalaman bersalin paling mudah rasanya. Sampai bidan kena tahan baby, sebab tunggu doktor siap jahit sorang lagi ibu yang bersalin sebelumnya. Doktor jangka jam 9 pagi baby keluar. Tapi jam 6.30 pagi dah nak keluar. Ni telan ostematrix 10 biji sebelum g masuk wadπŸ˜…

Lepas beranak yang ke 3, Kak Nat berazam nak buat detox. Ha, hari ke 45 pantang tu, keluar pegi beli bahan2 untuk detox. Rujuk gambar. HihiπŸ˜€πŸ˜€✌🏻


Hari ke 45 bersalin. Badan masih besar dan lebar.




Alhamdulillah. Amalkan set detox. Ikut menu yang dicadangkan, tak bersenam pun, tapi dengan bantuan menyusu baby, dapat turunkan berat sebanyak 5kg. Kemudian berat turun sikit2. Hingga capai berat normal kembali. 49 kg. Sekarang ni, masih maintain berat normal lagi. Anak dah masuk 11 bulan.😍

Ahmad Nazir dah 11 bulan.


Nak tau cara detox? Bagaimana Kak Nat berjaya turunkan berkilo-kilo? Meh tanya Kak Nat. 011-27016822. Shaklee Bangi.

#NatrahMohamed
#ShakleeSeMalaysia
#LegasiNasihMaju
#ShakleeBangi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design