Monday, February 13, 2017

Cara Tempah Maideasy

"Alamakkkk, ayah nak datang selasa ni. Dengan mama dan adik-adik."

Haha, cuba kau bayangkan, Kak Nat sibuk tahap gaban 2,3 hari ni. Entah. Dari minggu lepas lagi sibuk. Banyak urusan di hujung jari je. Tapi kepala otak banyak fikir. Mana nak sempat kemas rumah yang tak pernah kemas ni. Lagipun ayah nak datang dengan adik-adik. Kena la sedia bilik.

So, kena clearkan bilik yang kami jadikan stor barang-barang. Tempat adik-adik habis universiti tinggalkan barang sebenarnya bilik tu.

Kak Nat terus suggest kat suami. Panggil cleaner la.

"Berapa kena bayar?" Tanya suami.

Rm100.

Ok. Panggillah.

Kak Nat terus buka website maideasy. www.maideasy.my/
Dan teringat Kak Nat pernah panggil dan guna khidmat maideasy ni. Tahun lepas. Janji nak share. Tapi lepas tu demam. Kak Nat tak terbuat lagi post share pengalaman tu.

Malam ni nak share pasal cara nak oder. Maybe next time Kak Nat share pasal pengalaman dibantu itu. InsyaAllah..

Buka website maideasy, dah masuk. Pilih apa yang nak? Masukkan maklumat diri. Ikut je semua arahan.


Pilih secara spesifik apa nak dibantu
Pilih samada nak setiap minggu atau seminggu sekali
Kak Nat pernah panggil hari tu. Natasya ni yang datang bantu. Natasya ni bagus. Kerja superb. Tapi kali ni Kak Nat nak cuba orang lain pulak
Jumlah yang kena bayar
Pilih nak bayar guna apa. Kredit kad atau transfer dari akaun.
Ok. Untuk basic cleaning, RM106.

Harga upah terus keluar bila kita pilih spesifikasi kerja yang mahu dilakukan.

Jika pilih move out/in cleaning memang mahal. Rm500++

Kak Nat pilih basic cleaning. Termasuk caj tambahan kerana panggil dalam tempoh tak sampai 24 jam, jumlahnya RM106. Asalnya rm86 saja.



Tak sampai sejam oder dan buat bayaran, dah dapat SMS menyatakan dah ada cleaner akan datang.

Moga esok dipermudahkan. Hi hi.. Nanti Kak Nat cerita lagi apa berlaku.

Dah telan Ostematrix. Jom tidur😃

#KakNat #ShakleeSeMalaysia 011-27016822


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design