Friday, February 17, 2017

Himpunan 18 Februari 2017

Esok Kak Nat akan ke himpunan. Di Sunway Pyramid Convention Center. Sebab dijemput khas, untuk dengar pasal Landmark Study yang Shaklee buat.

Dalam himpunan ni, Mr Roger Barnett, CEO Shaklee datang jugak.
Dalam himpunan ni, Dr Bruce Daggy, ketua saintis Shaklee akan bagi penerangan pasal Landmark Study yang Shaklee satu-satunya buat.
Dalam himpunan ni, Shaklee akan terangkan pasal perbezaan Shaklee dan apa perancangan untuk 2017-2018.

InsyaAllah, nanti Kak Nat share kepada semua downline Kak Nat. Dari seantero Malaysia gittew 😘.

Ok, selamat berhimpun buat semua😍

Nak tanya pasal Shaklee, nak join ahli, boleh whasap Kak Nat 011-27016822. Jangan segan-segan. Kak Nat baik orangnya. Awww.  Hahaha

Monday, February 13, 2017

Cara Tempah Maideasy

"Alamakkkk, ayah nak datang selasa ni. Dengan mama dan adik-adik."

Haha, cuba kau bayangkan, Kak Nat sibuk tahap gaban 2,3 hari ni. Entah. Dari minggu lepas lagi sibuk. Banyak urusan di hujung jari je. Tapi kepala otak banyak fikir. Mana nak sempat kemas rumah yang tak pernah kemas ni. Lagipun ayah nak datang dengan adik-adik. Kena la sedia bilik.

So, kena clearkan bilik yang kami jadikan stor barang-barang. Tempat adik-adik habis universiti tinggalkan barang sebenarnya bilik tu.

Kak Nat terus suggest kat suami. Panggil cleaner la.

"Berapa kena bayar?" Tanya suami.

Rm100.

Ok. Panggillah.

Kak Nat terus buka website maideasy. www.maideasy.my/
Dan teringat Kak Nat pernah panggil dan guna khidmat maideasy ni. Tahun lepas. Janji nak share. Tapi lepas tu demam. Kak Nat tak terbuat lagi post share pengalaman tu.

Malam ni nak share pasal cara nak oder. Maybe next time Kak Nat share pasal pengalaman dibantu itu. InsyaAllah..

Buka website maideasy, dah masuk. Pilih apa yang nak? Masukkan maklumat diri. Ikut je semua arahan.


Pilih secara spesifik apa nak dibantu
Pilih samada nak setiap minggu atau seminggu sekali
Kak Nat pernah panggil hari tu. Natasya ni yang datang bantu. Natasya ni bagus. Kerja superb. Tapi kali ni Kak Nat nak cuba orang lain pulak
Jumlah yang kena bayar
Pilih nak bayar guna apa. Kredit kad atau transfer dari akaun.
Ok. Untuk basic cleaning, RM106.

Harga upah terus keluar bila kita pilih spesifikasi kerja yang mahu dilakukan.

Jika pilih move out/in cleaning memang mahal. Rm500++

Kak Nat pilih basic cleaning. Termasuk caj tambahan kerana panggil dalam tempoh tak sampai 24 jam, jumlahnya RM106. Asalnya rm86 saja.



Tak sampai sejam oder dan buat bayaran, dah dapat SMS menyatakan dah ada cleaner akan datang.

Moga esok dipermudahkan. Hi hi.. Nanti Kak Nat cerita lagi apa berlaku.

Dah telan Ostematrix. Jom tidur😃

#KakNat #ShakleeSeMalaysia 011-27016822


Sunday, February 12, 2017

Nanti, sapa nak beli dari aku ?

Petang ni, seorang sideline Kak Nat cerita kisah Shakleenya. Suka Kak Nat nak kongsi kat sini.

KISAH SHAKLEE SAYA

Bismillahirrohmanirrahim...

Nama diberi Naililnajwa binti Mohd Shukri. Boleh panggil Najwa. Umur 30 tahun. Mempunyai dua orang anak. Seorang surirumah separuh masa. Sebab saya ada buat #dropship jual baju untuk ibu mengandung & menyusu. Dan sekarang terlibat dengan Shaklee.

Upline saya, Norjanah Ramli.

Saya kenal Shaklee sejak 2015. Masa tu, tengah pregnant anak yang ke dua. Kebiasaan orang mengandung, selalu lenguh2 kaki, sakit belakang, HB tak menentu. Tu semua saya lalui.

Sebab selalu sangat lenguh2, kakak ipar saya suggest suruh makan #Ostematrix. Suami belikan. Alhamdulillah, lenguh2 berkurang & hilang. Yang paling best, hari2 'membuang'. Best la kan, sebab saya jenis yang susah jugak nak membuang. Dua tiga hari, sekali kot masuk toilet. haih.

#Ostematrix sebab pertama saya jatuh cinta dengan Shaklee.

Lepas tu, saya start consume #vitalea #bcomplex #vitaC. Memang rasa berbeza dengan pengalaman mengandung anak pertama dulu. HB pon cantik ja. Bila pi klinik, nurse puji, kita pon seronok. Kegembiraan berganda.

Lepas bersalin, saya perasan anak yang kedua ni, bacaan kuningnya tak tinggi mcm anak pertama. Anak lebih tenang (tak menangis tengah2 malam). Mungkin sebab saya amalkan Shaklee. Walaupon sebenarnya, culas jugak nak makan supplemen. Haha. Tapi, saya teruskan makan sampai habis berpantang.

Masa tu, saya beli dengan kakak ipar. Sebab dia ahli. Dan dia pon tak berniat untuk menjual. Beli untul kegunaan sendiri dan tolong beli untuk orang terdekat.

Bila jumpa dengan Janah, dia ajak saya join ahli. Saya kata, saya tak perlu jadi ahli, sebab saya memang dah dapat harga ahli. Janah tak pernah putus asa. Dia tetap ajak saya jadi ahli. Oktober 2016, akhirnya saya daftar ahli bawah Janah. Tapi saya cakap dekat dia, saya jadi ahli untuk beli makan sendiri ja. Saya tak mau menjual.

Suatu hari tu, Janah add saya masuk dalam satu group whatsapp sebab ada kelas, saya tak ingat kelas apa. Banyak sharing yang menarik dalam group tu. Dalam group, mereka bukan share pasal bisness / ajak kita menjual semata-mata, tapi turut ajak kita dekatkan diri pada Allah, pasakkan keyakinan  kita pada Allah. Allah Maha Pemurah. Allah Maha Mendengar. Allah mengikut sangkaan hamba-Nya.

Bermula dari situ, saya start bangun buat solat Tahajjud (tidaklah setiap hari), habiskan Kahfi setiap Jumaat, Al Mulk sebelum tidur, & beberapa perkara lagi. Saya jugak berdoa, mintak Allah tunjukkan jalan, kalau Shaklee ini merupakan titik permulaan untuk merubah kehidupan keluarga.

Penghujung bulan January, saya balik kampung, balik rumah tok, mak sedara  datang rumah, dalam sembang-sembang tu, dia cakap anak dia gatal2 seluruh badan (alllergy). Saya terus contact mak, tanya boleh sapu herbalblend tak, mak cakap boleh, saya pon suggest pada mak sedara. Dia cakap dia nak try. Itulah customer pertama saya. Masa tu, belum decide nak berniaga.

Saya tersentak seketika... Inikah petunjuk ? Sebelum ni, saya ragu2. Maklumlah, saya dan Janah kawan sejak sekolah menengah. Lepas tu, sama2 belajar di USIM. Saya selalu kata kat diri, kawan aku dengan kawan Janah kebanyakannya orang yang sama. Nanti, sapa nak beli dari aku.. ?

Allah tunjuk depan mata, bukan semua yang kenal saya, kenal Janah. Memang lepas tu, saya tekad, awal February saya nak mula. Nak tunggu apa lagi. Orang lain semua dah berjaya. Takkan kita nak tengok saja.

Saya dah pon bermula. Cuma saya mintak, tolong doakan saya terus istiqomah dalam apa yang saya buat sekarang.

Rasanya, sampai sini saja kisah saya.

Wassalam.

*****
Ha, kesimpulannya, tak semua orang yang dia kenal, kita pun kenal. Ya. Sedara mara pun orang lain. Yang penting, Allah tentukan rezeki setiap orang. Usaha jemput rezeki. InsyaAllah akan ada yang cari kita untuk beli Shaklee.

Ok. Siapa cari Shaklee? Meh bagitahu Kak Nat.

011-27016822. Natrah Mohamed.
Pengedar Shaklee Bangi dan SeMalaysia

Thursday, February 9, 2017

Februari Bergegar Akibat Ini.

Terlebih dahulu, Kak Nat nak ucapkan tahniah dan setinggi kesyukuran kerana berjaya mencecah ke umur 32. Huwaaaa. Makin tua Kak Nat ni. Takpa. Umur hanya angka. Yang penting hati masih muda. Badan pun muda jugak.

Alhamdulillah. Sihat walafiat. Dengan anak 3. Dengan pelbagai tugasan tak pernah habis.

Ok. Kak Nat nak tulis ringkas-ringkas je. Bulan ni, Februari. Target Kak Nat nak capai stage ke 3 bonus kereta. Kak Nat perlu kumpulkan 7500 CUV. Untuk lengkapkan kelayakan bonus kereta. Nak capai bonus kereta, kena tempoh cabaran ni dulu iaitu kumpul 30 000 CUV dalam masa 4 atau 3 bulan. Kak Nat pilih 4 bulan.

7500 CUV ni daripada group kak Nat. Bulan lepas, Kak Nat target 7500 CUV jugak. Tapi Allah bagi lebih. Alhamdulillah. 8800 CUV. Berlebih-lebih. Syukur sangat. Jualan group kami cecah RM46000. Ni semua bukan jualan Kak Nat sorang tau. Tapi jualan ahli LNM semuanya.

Target kali ni, kena gandakan lagi. Kena gegarkan Februari! Dengan bantuan kawan-kawan Kak Nat la..

Siapa nak bantu Kak Nat?

Meh, Kak Nat cadangkan vitamin untuk Tuan Puan. Jika beli Shaklee dengan Kak Nat, memang tersangat membantu la tu.

Terima kasih sangat-sangat.




Ni 3 produk Promosi bulan ni. Dan memang Kak Nat pengguna setia.

Alfalfa, memang ni produk pertama Kak Nat ambil. Untuk masalah angin dan gastrik.
Lecithin, ni memang Kak Nat makan untuk maintain berat badan. Sepanjang hamil, Kak Nat makan supaya berat tak naik.
Ostematrix. Ni memang kegemaran Kak Nat dan kebanyakan pelanggan Kak Nat. Alhamdulillah. Sepanjang hamil, tiada masalah simpul biawak, kejang-kejang kaki, lenguh badan, sembelit. Fuhhhh, mabeles sangat.

Nak tau lebih lanjut, boleh mesej Kak Nat
011-27016822. COD sekitar Bangi dan pos seluruh Malaysia.

Terima kasih kerana bantu Kak Nat 😘😘😘


Promosi Februari 2017

Terima kasih sudi jenguk blog Kak Nat. Nanti datang lagi 😃


Tuesday, February 7, 2017

7 Bulan Dah Mula Nak Berjalan

Pagi-pagi dah tolak kerusi!

Alhamdulillah. Usia 7 bulan, Nazir makin laju bab-bab nak melangkah ni. Pagi ni, dia bangun tidur, main kerusi. Tolak sambil berjalan. Ya Allah, Kak Nat terkejut dengan perkembangan dia ni!

Sebab tu cepat-cepat Kak Nat ambil telefon, snap gambar. Moga ia jadi bukti betapa lajunya perkembangan tumbesaran Nazir.

Ya. Nazir tak bulat berisi macam abang-abangnya waktu baby. Namun berat Nazir normal. Dalam graf perkembangan yang betul.

Minggu lepas, misi KKIA tanya,
" Dah boleh bangun merangkak ke dia?"

Kak Nat jawab,
" Dia start merangkak umur 4 bulan lagi. Sekarang asyik bangun dan berdiri, berpegang pada apa-apa yang boleh, nak berjalan dah."

Misi sangat terkejut😱😱😱

Lajunya perkembangan dia😱


Alhamdulillah. Setiap anak berbeza tahap perkembangan pergerakan tu kan. Tapi, Nazir ni, Kak Nat yakin, dibantu oleh pil-pil penguat tulang yang Kak Nat duk telan hampir setiap hari. Semestinya Ostematrix.

Ada kakak ipar cakap,
" Nazir ni banyak otot. Mesti sebab mama dia duk telan ESP tiap hari."
Ha, betul jugak. Dia tak banyak lemak. Tapi badannya ada otot2 yang kuat. Ofkos sangat membantu pergerakan.

Alhamdulillah. Kak Nat rasa, bulan depan, Nazir dah boleh jalan sendiri dah. Meh doakan. Tak payah dukung dah pahni. Hehehe.

#KakNat #Nazir #BabyShaklee #MyMiracle #Sweetheart
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design