Friday, January 13, 2017

Hidup Lebih Bahagia Tanpa Resdung

Tengahari ni baca perkongsian daripada seorang ibu yang pernah gugur, malah alami resdung yang teruk. Sekarang Alhamdulillah. Anak sudah 3. Amalkan Set Shaklee sejak mengandung.

Kak Nat share sini ye perkongsian Zuzila ni.




Bissmillah…
Saya Zuzila, Umur 32 tahun, kerja di Putrajaya sebagai kerani. Anak 3 orang.
Mula kenal Shaklee tahun 2013 melalui kawan sepejabat. Mula join Shaklee tahun 2016 melalui C.yah sebab asyik tengok status dia je kat FB kita hari-hari..aktif sangat C.yah ni. Macamana C.yah boleh timbul kat FB saya? Saya kenal kawan C.yah (Yuna)..Yuna kawan sebilik masa saya keguguran di Hospital Serdang. Saya gugur sebab Leaking. Kandungan masa tu dah masuk 5 bulan..sedih sebab tu kandungan yang ke-2 yang gugur. First gugur masa kandungan 4 bulan sebab bleeding (pressure keje kot).

First produk Shaklee yang saya cuba adalah Vitamin C (dengan kawan sepejabat). Ambik sebab nak putih kononnya..hehe. Kesan tak nampak sangat. Masa mengandung anak ke-3 C.Yah suggest ambik Ostematrik sebab sembelit, vitamin C memamg dah ada. Terkejut sebab sepanjang mengandung langsung takda krem, langsung takde demam/selsema..wahhh rasa bestnya mengandung macam ni..C.yah pun pujuk ajak join ahli, so daftarla.. Try lak Vivix, Collagen, Vitamin E & set Enfuselles (Pencuci, Toner & Pelembab), sebab kulit kusam/kering sangat masa kandungan anak ke-3 tu. Collagen tu buat masker campur dgn Vitamin C, kadang Collagen campur Vitamin E..hasilnya memang Owsome, kulit jadi cerah. Set Enfuselle memang sangat membantu bagi yang kulit kering/kusam. Syukur sangat.

Then, try set Resdung pulok..sebelum ni setiap pagi akan bersin. Kadang tengah malam kalau tersedar memang susah sangat nak tidur semula sebab duk bersin. Tisu memang selalu akan ada kat rumah. Setiap sudut rumah akan ada tisu. Lepas seminggu guna, tiba-tiba....
darah beku keluar ikut mulut, darah hitam pekat keluar ikut hidung. Pergi An-Nur Bangi jumpa pakar & DR sahkan puncanya Resdung yang dah terlalu lama lepas DR masukkan camera kat hidung & telinga. Saya continue set Resdung. Seminggu setiap kali lepas 2 jam ambik set tu, darah hitam pekat akan keluar ikut hidung..laju je keluar, tak sempat ambik tisu pun..habis telekung, baju. Lepas tu slowly berhenti lepas seminggu. Sekarang alhamdulillah dah tak teruk sgt. boleh jarang2 guna tisu, beli tisu..still continue set Resdung tu..alhamdulillah.



Lepas pada tu hati dah sayang sangat dengan produk Shaklee. Alhamdulillah Allah swt kenalkan kita dengan produk Shaklee.
Untuk buat Bussiness ni saya akan cuba yang terbaik untuk bantu saudara-saudara kita kat luar sana yang mana tengah mencari-cari produk yang BERKESAN, SELAMAT DAN SEMULAJADI macam saya dulu. Insyaallah.

**
Terima kasih Allah beri kami ilham untuk amal Shaklee. Banyak manfaat kesihatan yang dapat. Badan makin sihat, hati makin bahagia.

Mahu dapatkan produk Shaklee atau sertai Team Shaklee kami? Hubungi Kak Nat ye. 011-27016822. Kak Nat di Bangi, Selangor. Boleh pos ke seluruh Malaysia. Pelanggan Kak Nat memang dari serata Malaysia.

Terima kasih sudi baca entri ni. Jumpa lagi akan datang 😍
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design