Friday, December 16, 2016

7 Sebab Shaklee Kukuh

Assalamualaikum, malam ni kami sembang dan berbincang pasal Kukuhkah Shaklee? 
Dikendalikan oleh Dr Farhanah Ibrahim. Seorang Dr buat bisnes Shaklee secara part time. Tapi income 5 angka, Alhamdulillah, hebat.

Sebelum Kak Nat join Shaklee, tak tau pun Shaklee ni syarikat yang dah lama. Dah lebih 100 tahun dan sangat kukuh hingga sekarang. Apa bukti kukuh? Meh kita sama-sama kaji.

1. Vitamin pertama dunia berumur 101 tahun pada tahun ini (2016). Sampai sekarang pun vitamin tu masih lagi ada. Namanya Vitalea yang dihasilkan oleh Dr Forrest C Shaklee. 

Kalau nak tahu, asal usul perkataan VITAMIN yang diguna pakai sampai hari ini adalah dari Vitalea tu la.


Multivitamin pertama dunia

2. Bermula dari Vitalea - 1915 kemudian pencuci organic pertama dunia Basic H 1960 dan serbuk protin dari sumber non-gmo iaitu ESP tahun 1972. 3 produk ni pun masih bertahan sampai sekarang.

3 produk terawal Shaklee
3. Shaklee adalah pengeluar product supplement. Kalau diikutkan tak perlu buat ujian klinikal sebab hanya mengeluarkan "makanan tambahan" (supplemen), tapi sebab nak pastikan kualiti, Shaklee buat juga. 

100 000 ujian klinikal setiap tahun

Nak buat ujian ni memerlukan kos yang tinggi tau. Tapi Shaklee laburkan beratus billion hanya untuk R&D. Bukan R&D 8 bulan je dah keluarkan produk.                       
Tetapi shaklee spend years and years of study and research. Yang buat bukan cikai2. Tapi doctors, scientist, researcher, professor.
Saintis Shaklee diketuai oleh Dr Bruce Daggy

4. Sejak ditubuhkan tahun 1956, bangunan Shaklee masih teguh berdiri sampai sekarang.          Masa MAS, CIMB, dan syarikat2 gergasi buang ribuan pekerja, shaklee masih setia bayar bonus semua SID dan leaders tanpa gagal. Shaklee bukan MLM head hunting (cari orang) tapi menjual produk yang sentiasa dicari sepanjang zaman.



5. Kalau nak tau, bukan bab product je tau Shaklee mengekalkan prinsip semulajadi ni. Tapi termasuklah juga bangunan, pencahayaan bangunan. 

Head Office (HO) Shaklee di Pleasanton, California dibina cukup unik! Bangunan HO Shaklee ni didesign oleh syarikat arkitek terkenal Gensler. Konsep bangunan ni berdasarkan komitmen Shaklee iaitu "Living in Harmony with Nature"

Kebanyakan bangunan ini menggunakan benda semulajadi, termasuklah bahan-bahannya, warnanya, udaranya termasuklah cahaya yang digunakan di dalam bangunan ni
Karpet dan  dindingnya daripada bahan-bahan 'recycle'. 😱😱😱      
Ada aircond tak ek bangunan shaklee ni? Takkan takda kot? MEMANG TAKDA PUN. terkejutzz okeh!


Lampu pun guna teknologi 'motion sensors' - kalau ada pergerakan lampu akan nyala. Kalau tiada motion ia mati sendiri (jimat lektrik kan?)


TIADA AIRCOND dalam bangunan ini. Mereka cuma guna udara semulajadi (pengudaraan dibuat oleh satu kipas gergasi & dari bawah lantai)

Tapi kalau cuaca Malaysia buat camni mau kena stroke haba kita semua😂😂

Waktu siang, bangunan ini guna cahaya natural ja daripada luar, kalau perasan dalam gambar tu ada banyak tingkap kaca. 


Tingkap kaca ni sebenarnya guna 'electronic sensor' - cahaya boleh tembus masuk sampai 80% tapi still tak panas!



6. Tak payah nak susah-susah buat R&D sendiri, buat produk, build up stock sampai kena sewa kedai, semua ni kita boleh skip tau dengan Shaklee.                     
 Register membership bayar RM69 terus boleh dapat bonus 4 angka! Best ke best?? Tapi wajib berkongsi khasiat dan kebaikan Shaklee la kan.




7. Pencen dengan Shaklee. Apa istimewanya pencen dengan shaklee ni?  
Saya bagi contoh upline saya, Master Farihah. Suami isteri umur 30-an dah pencen cikgu, balik kampung duk dekat dengan mak ayah. Di Kodiang, Kedah. Ayah sakit masuk wad boleh jaga sepenuh masa. Tak payah nak minta-minta cuti bagai sampai kena perli dengan kawan sekerja.

3 buah kereta dibayar dengan bonus Shaklee.  Renovate 2 buah rumah pakai duit bonus tak perlu buat loan sekupang pun. 
Selain itu, ada time freedom. Bebas nak masuk ofis jam berapa pun. Ofis dikelilingi anak-anak yang sedang membesar.                        


Beza usahawan Shaklee


Purata Bonus bulanan dalam Shaklee

Sewaktu mula-mula mendaftar 3 tahun lepas, saya memang target untuk jana pendapatan dengan Shaklee. Alhamdulillah, sehingga sekarang saya tak pernah gagal dapat bonus Shaklee setiap bulan. Pendapatan 4 angka pada pertengahan bulan tersangat membantu untuk menampung keperluan seharian dan membayar kehendak sebagai mak dan wanita. Hehe.. Ye lah, berada di rumah, setiap hari login FB nampak segala iklan baju tudung cantik, mesti teringin kan? Ha, dengan bonus Shaklee la saya beli nya. Selain disimpan sebagai persediaan masa depan.

Teringin nak bonus dengan Shaklee juga? Meh saya tunjuk ajar. Team Legasi Nasih Maju sedang berkobar-kobar sebarkan manfaat Shaklee dan jana income samada secara part time atau fulltime.

Yang mana pilihan? Tentukan sendiri!


Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. 
Moga bermanfaat :) 
 Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed 
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia.
 011-27016822
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design