Saturday, October 8, 2016

Natrah dan Detox

Saya dah study dan ikuti program #detox yang shaklee anjurkan ni sejak April 2016 lagi. Walaupun masa tu saya sedang nengandung. Saya study, apa detox tu, macamana caranya, apa boleh makan, apa tak boleh makan, apa kesan2 sampingan masa detox etc...

Lepas pantang pada Ogos 2016, saya mula sertai. Makan ikut menu hari ke 7. Khusus untuk ibu menyusu. Tiada cabaran dan ujian besar kerana setiap hari boleh ambil nasi. Alhamdulillah, lepas seminggu turun lebih kurang 2kg. Tanpa produk2 pembakar lemak. Inchloss 2 inci.

Pada awal Sept 2016, saya anjurkan sekali lagi Detox. Penyertaan dari ahli group dan customer. Tapi minggu tu nak raya haji. Ke laut agaknya hasil kami. Masakan daging merata2, takkan nak tengok sebelah mata kan.. Hahaha..

Balik dari raya haji dan cuti sekolah, kami sambung detox lagi. Seminggu ni, saya fokus ikut menu bermula dari hari 1. Dugaan besar jugak. Tapi demi nak pastikan badan sihat, saya teruskan. 7 hari dilalui dengan jayanya. Bawak salad ke mana saja. Hahaha... walaupun sering terbabas, tapi dimaafkan. Ibu menyusu katanya  🙈🙈🙈

Hasil detox Ogos dan Sept, saya berjaya turun 5kg. Dan inchloss 3inci. Tanpa ambil produk pembakar lemak. Lepas tempoh detox, saya ambil produk ibu menyusu saja.

Alhamdulillah. Terima kasih Allah kerana ilhamkan hamba2Mu dengan program sebegini. Membantu ramai hidup lebih sihat dan bantu kawal makan. Suatu perkara yang sukar dibuat adalah kawal kuantiti dan menu makanan. Dengan detox berjemaah, tengok menu2 peserta lain, tengok result peserta lain, InsyaAllah, lebih terkawal. 😃😃

#NatrahMohamed
#legasiNasihMaju
#DetoxRaya
#kempisperutkurusbadan



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design