Monday, July 4, 2016

Catatan hari 1




Susu perahan untuk anakanda.

Masa hari pertama dilahirkan, Nazir di bawah pemantauan hospital. Dipasang oksigen nurse cakap. Oleh kerana saya dah bagitahu nak fully breastfeeding, nurse minta saya perah susu. Bayi tak boleh dibawa turun ke bilik ibu. Jadinya, susu perlu dibawa ke nurseri.

Masa tu tiada pam. Tiada botol or alat-alat lain. Nurse bagi botol dan saya minta picagari. Setelah baca sharing dari LC Faliyana yang bersalin awal 2,3 hari daripada saya, saya ambil keputusan untuk perah susu dan masukkan dalam picagari. Kalau masukkan dalam botol, nampak terlalu sedikit.
Oh ya, hari pertama, susu awal yang keluar adalah kolostrum yang teramat penting bagi kuatkan imun bayi.

Bila serahkan susu 6cc tu kepada nurse, dia cakap, "wah, banyak ni."
Gumbira hati mak nak 😃😃😃

Ya. Hari pertama, jangan harap susu melimpah ruah. Dapat setitik dua pun dah cukup untuk kenyangkan bayi.

InsyaAllah, hari-hari ke seterusnya, banyak la. Asal kan ada permintaan dan penawaran.

Mahu dapat kan set menyusu dan bersalin Shaklee, boleh hubungi saya.


Hubungi saya, Natrah Mohamed 011-27016822 untuk sebarang pertanyaan. InsyaAllah saya bantu sebaiknya.

Jumpa lagi dalam entri akan datang.

Selamat hari raya. Mohon maaf atas salah silap..

Natrah Mohamed
Muslimah. Jutawan. Dermawan
Legasi Nasih Maju


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design