Thursday, March 31, 2016

Sungguh tak sangka! Perempuan-perempuan itu pernah...

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Masih berpeluang menulis di sini. Kali ni saya nak cerita, apa yang saya tak sangka dalam program MMM. Ala, Millionaire Marketing Mastery, anjuran Richworks, syarikat milik Dr Azizan Osman.

Saya sertai MMM, daftar sendiri, ke Shah Alam naik komuter, awal pagi Jumaat 25hb. 6.40 pagi sudah terpacak di komuter UKM. Suatu perkara yang normal dilakukan oleh mereka yang keluar berkerja. Saya tak pernah rasa pengalaman ini. Ini pertama kali saya naik komuter jam 6.40 pagi. Lihat orang lain bersusah payah keluar awal pagi, saya terasa begitu bersyukur. Suami tak pernah suruh saya keluar berkerja. Jika tak, mungkin saya juga sebegini, lepas subuh sudah keluar rumah. Balik malam. Oh, tidak.

Eh, kembali ke cerita MMM, naik komuter dari stesen UKM, sampai di KL sentral jam 7.25 pagi. Di sana menunggu tren seterusnya ke Shah Alam. Jam 7.52 barulah tren sampai. Alhamdulillah. Sepanjang jalan, dapat tempat untuk duduk. Dapatlah saya isi masa dengan membaca Quran dan terjemahan. Nak tegur orang sebelah kiri, dia tidur, nak tegur yang sebelah kanan, dia sibuk main games. Maka, saya fokus habiskan bacaan Quran. Ye lah, 1 juz 2 hari, kena pergunakan masa-masa yang ada.

Sampai di stesen Shah Alam, saya menyapa seorang gadis yang menjinjing beg pakaian?
"Nak ke mana dik?"

"Saya nak ke IDCC."

"Oh, sama lah tujuan kita. Adik dah ada kenderaan?"

Dipendekkan cerita, kami naik teksi yang sama, berkongsi tambang ke IDCC. Adik ni datang dari Kedah. Sama2 alumni IMKK.

Terima kasih Allah, mudahkan urusan kami. Jam 8.45 pagi saya ke bahagian pendaftaran dan masuk ke dewan. Acara masih belum mula. Sehingga jam 9 pagi susuk tubuh Dr Azizan muncul di pentas.

Semua teruja dengan kemunculan DAO. Macam artis pulak disambut dan diraikan. Hehehe.. Seronoknya dalam dewan tu, anda akan rasai sendiri jika sertai mana-mana program DAO. Terutama IMKK yang biasa mengumpulkan 4000 lebih peserta. Program MMM ini disertai 500 peserta. Sorakan dan tepukan taklah semeriah dalam IMKK. Tapi seronoknya dapat menghadap kembali muka guru kami, tak dapat digambarkan dengan kata-kata.

Eh, apa yang saya tak sangka dalam MMM ini?

1. Pada sesi petang, hari ke 2, DAO menjemput seorang wanita yang mungkin dikenali oleh kebanyakan wanita berumahtangga di Malaysia. Puan Diyana Tahir. Penulis buku Revolusi Hati. Saya salah seorang followernya saja. Sungguh tak sangka, dia peserta program-program DAO dan aplikasi apa yang diajar oleh DAO dan sekarang sedang bersiap untuk migrasi ke luar negara.


Puan Diyana Tahir


2. Pada malam hari ke 2, sesi Hot Seat bersama 10 peserta yang pernah sertai MMM anjuran Richworks dan sekarang sedang menjana pulangan puluhan ribu hingga ratusan ribu sebulan.

Salah seorang peserta adalah friendliest saya. Saya sangkakan dia sertai IMKK pertama kali pada oktober 2015. Rupanya, dia sudah sertai program DAO sejak 2012 lagi. Sekarang dia sudah keluarkan produk sendiri setelah bertahun membuat pelbagai bisnes. Alhamdulillah. Namanya Puan Marziana Shukri, penulis eBook Letopkan Jualan di IG.


Puan Marziana di pentas MMM.

Walaupun saya hanya kenali Puan Marziana di FB saja, tapi saya sungguh kagum dengan kesungguhan dan kejayaan yang telah dhasilkan selama ini.


Apa yang bermain-main di fikiran saya waktu dalam dewan MMM dan sehingga sekarang?

"Kenapa la aku tak ikuti program DAO sejak dulu? Kenapa la aku menyampah tapi tak mengkaji DAO dan cuba ikuti program anjuran DAO dulu?"

Sebenarnya, ramai yang kenali DAO akibat menyampah dengan dia. Mereka mengkaji dan mahu mencari bukti bagaimana orang sebegini boleh mengubah kehidupan orang lain. Ya. Saya la salah seorang yang menyampah dan tak percaya itu.

Sekarang ni, saya berjanji akan ikuti program DAO dari dekat, walau apapun halangannya. InsyaAllah.

Eh, saya belum cerita lagi bagaimana saya boleh sertai program MMM ini dan bagaimana susah payahnya saya nak ke sana.

Tunggu entri akan datang ya.


Natrah Mohamed di MMM

Jumpa lagi dalam entri akan datang.

Assalamualaikum.

Natrah Mohamed
#LegasiNasihMaju
Usahawan muslimah jutawan.
Pengedar Shaklee no 1 di Bangi dan seluruh Malaysia.
011-27016822


Wednesday, March 30, 2016

Input terlampau banyak, kepala nak meletop?

Semalam saya baca post seorang peserta MMM dalam group kami. Terlalu banyak input yang dia dapat semasa program MMM, dia rasa nak meletop kepala, badan nak demam. Huish, bahaya tu.

Eh, MMM ni singkatan kepada Millionaire Marketing Mastery. Anjuran Dr Azizan Osman yang saya sertai minggu lepas.

Saya akan kongsikan kenapa saya sertai program ini. Nantikan entri saya tu.


Tajuk 6 tiang pemasaran bersepadu

Malam tadi, saya buat kelas untuk team Legasi Nasih Maju. LNM Activate. Team downline Shaklee saya. Alhamdulillah. Saya jemput juga beberapa rakan daripada group WhatsApp ibu-ibu yang berbisnes. Sama-sama share ilmu dan pengalaman semasa MMM tersebut.

Terima kasih kerana sudi baca perkongsian saya dalam group WhatsApp tersebut. InsyaAllah, saya cuba cari masa untuk kongsikan lagi. Terutama strategi-strategi pemasaran terkini.

Begitulah cara saya cepat-cepat kongsikan input yang dapat semasa MMM. Agar tak meletop kepala. Hahaha..


Ok, jumpa lagi dalam entri akan datang. InsyaAllah 😃😃😃😃

Natrah Mohamed
#LegasiNasihMaju
#NotaSuriRumahBerniaga
011-27016822
Pengedar Shaklee Bangi dan seluruh Malaysia.


Monday, March 28, 2016

3 Tips Terakhir DAO sebelum tutup majlis.

Natrah Mohamed di MMM
Assalamualaikum.

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah...

Allah bagi peluang untuk hidup, menyedut udara di muka bumi. Peluang untuk berbakti kepada ummah terbuka luas depan mata.

Nak cerita ni, 25-27 Mac 2016, saya sekali lagi ke IDCC, Shah Alam. Saya sertai Millionaire Marketing Mastery (MMM) yang dianjurkan oleh Dr Azizan Osman atau Richwork.

Perkara ni saya senyapkan. Hanya suami dan Allah taala saja tau saya akan sertai MMM ni. Pelbagai dugaan, rintangan, perancangan saya buat untuk sertai program ni. Saya nak pastikan saya berada dalam dewan IDCC itu dan serap sebanyak mungkin elmu2 oleh orang yang telah berjaya merubah ribuan manusia di Malaysia ni, daripada biasa-biasa kepada luarbiasa.

InsyaAllah, saya akan cerita lanjut tentang itu nanti.

Eh, awal bulan Mac ni, saya sudah sertai IMKK. Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan. Dah baca ke belum pengalaman IMKK saya tu?
Baca di sini ya: IMKK part 1 dan IMKK part 2

Tips dari Azizan Osman
Saya buat status semalam, tanya siapa nak tips terakhir yang DAO berikan sebelum tutup majlis. Saya janjikan untuk PM setiap kawan-kawan yg komen: "Share la lagi Natrah" di status saya ni.

Ha, saya post sini jugak. Untuk peringatan kepada kawan-kawan peniaga. Sesuai untuk semua tau.

Ni 3 pesanan terakhir atau rumusan apa yang kami belajar sepanjang 3 hari dalam Millionaire Marketing Mastery.

1. Apa pun yang kita buat, semuanya kembali kepada kolam jiwa. Marketing paling utama adalah spiritual marketing iaitu dengan Allah taala.

2. Never give up. Keep trying until you get it! Jangan mudah berputus asa. Allah lihat usaha kita.

3. Jangan cuba nak buat semua. Fokus beberapa cara saja. Nanti boleh jadi gila 

Terima kasih sudi membaca.

Natrah Mohamed
#NotaSuriRumahBerniaga

Eh, ada yang nak join team saya? Banyak sangat tips dan panduan yang Dr Azizan berikan. Saya fokus sampaikan kepada team saya. InsyaAllah. Mereka insan2 istimewa yang banyak menyokong saya selama ini.

Terima kasih Team Legasi Nasih Maju.

Yang nak sertai LNM, boleh Pm saya, atau whasap ke 011-27016822.

Jumpa lagi dalam entri akan datang. Moga Allah rahmati kita semua.

#NatrahMohamed
#PengedarShakleeBangi

Tuesday, March 22, 2016

Kenapa ia jadi pilihan rakyat Malaysia?

Alhamdulillah.
VIVIX kini menjadi pilihan dan dipercayai ramai rakyat Malaysia. Tanpa bertangguh, ramai yang beli dan nikmati khasiat Vivix ini.

Sebelum itu, kita perlu ketahui apakah Vivix ™ ini?
♥ Ia adalah sejenis sirup pekat berwarna merah yang terhasil daripada Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry & Polygonum.

Apa yang terkandung dalam Vivix ™ ini sehinggakan ia dikatakan sangat berkhasiat?

♥  Vivix ™ mengandungi resveratrol.
♥ Vivix ™ juga terbukti 10 kali lebih tenaga daripada resveratrol.
♥ Tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan.

Apa khasiat Vivix ™ ini?

ツ Membantu pulihkan DNA yang rosak
ツ Mengawal genetik
ツ Menghasilkan tenaga yg diperlukan oleh sel
ツ Melambatkan pembentukan protein AGE-advanced glycation end.
ツ Kesihatan otak
ツ Kesihatan jantung
ツ Kesihatan sistem imun
ツ Kesihatan sendi tulang
ツ Perlindungan antioksidan
ツ Peningkatan tenaga pada tahap selullar
ツ Kesihatan dan kesejahteraan sepanjang hidup, InsyaAllah.

Pendek kata, Vivix ™ mempunyai pelbagai manfaat yang sesuai untuk mereka yang menghidapi:
☞ Diabetes
☞ Arthritis
☞ Gout
☞ Penyakit jantung
☞ Kanser
☞ Tekanan darah tinggi
☞ Kencing manis
☞ Terlebih berat badan dan masalah kegemukan
☞ Nyanyuk
☞ Osteophorosis
☞ Parkinson
☞ Penyakit-penyakit mata seperti katarak dan glaukoma.
☞ Ibu Berpantang/ selepas menjalani pembedahan.
.
Testimoni ini membuktikannya:

1. Testimoni Suspek Kanser Paru-paru.
(kredit kepada Norita blog)

"Untie Liza dikatakan mempunyai nanah di dalam paru-parunya dan ini telah menyebabkan auntie Liza mengalami batuk selama hampir satu tahun lebih. Keadaan auntie Liza kian lemah, tidak bermaya dan tidak berselera. Pada mulanya ibu mencadangkan auntie Liza mengambil vitamin antioksidan seperti ACE namun setelah mempertimbangkan keadaan di mana ibu merasakan bahawa pasti beliau sudah tidak larat hendak menelan pil-pil termasuklah ubat doktor. Maka ibu mencadangkan beliau mengambil Vivix untuk rawatan dirinya. Alhamdulillah kini auntie Liza tidak kelihatan pucat seperti dulu. Auntie Liza juga mengatakan beliau merasakan badannya sedikit ringan dan bertenaga. Suaranya juga sudah sedikit ceria berbanding sebelumnya. Syukur alhamdulillah. Semoga kesihatannya bertambah baik.

2. Testimoni Strok

"Mak strok pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah mati. Tubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat.

Mula-mula kena memang tragis, tak boleh bangun. Nak express 'feeling' pun tak dapat apatah lagi benda-benda lain. Makan tak boleh. Berhari-hari juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube. Huhu sakit tu.. Nak menelan pun tak dapat. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak. Mak dipindahkan ke Hospital Pakar Perdana.

Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin. Lepas 'study' punya 'study' dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL ni. Dalam waktu terdekat ni akan buat test kecairan darah juga.

Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot keras dah mula lembut dan ringan semula. Dan semalam abang dah 'train' mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat. Memang dah boleh.
Syukurkan."

Banyak lagi testimoni Vivix yang terlalu mengujakan untuk dikongsi. Boleh baca lanjut di Page Kedai Vitamin Mama Nasih.






Anda tersangat patut mendapatkan produk hebat ini.
Untuk diri sendiri, suami, isteri, ibu, ayah, ibu ayah mertua, datuk, nenek serta sesiapa sahaja.

Ini peluang baik, anda bakal UNTUNG besar kerana harganya telah DITURUNKAN.

➣ PM ke inbox Kedai Vitamin Mama Nasih untuk ketahui harga yang telah diturunkan ini.
⌨ www.facebook.com/messages/KMamaNasih

✌ Usah bertangguh untuk sihat.
✌ Usah bertangguh untuk kembali bahagia.

✆ Cuma perlu SMS/WhatsApp kod VIVIX ke 011-2701 6822 (Natrah Mohamed) dan kami akan turunkan harga.

✌ Usah berkira untuk sembuh.
✌ Usah berkira untuk kembali ceria.

✆ SMS/WhatsApp kod VIVIX ke 011-2701 6822 (Natrah Mohamed)

Kami jamin anda berpuas hati dengan khasiat VIVIX ini.

P/s: Harganya bakal dinaikkan.

Terima Kasih,
#NatrahMohamed
Legasi Nasih Maju
011-27016822


Beli 2 dengan diskaun 5%


Wanita lebih hebat dengan ESP: 10 testimoni hebat dari ladang

Assalamualaikum..
Promosi Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee masih berlangsung ya. Cepat-cepat rebut peluang harga berbaloi ini sebelum ia berakhir. Nanti menangis air mata darah pun saya tak boleh nak tolong dah. Hihihi..

Gandingan untuk khasiat terbaik ESP


Beli 6, dapat 7 ESP


Ni, saya berikan 10 testimoni ESP. Masih segar dan terbaru. Pengakuan wanita hebat yang amalkan ESP untuk kecantikan berpantang, menyusu, sewaktu mengandung dan juga masalah gastrik.

Jom kita baca sama-sama kehebatan ESP ini yang telah dirasai oleh wanita-wanita hebat seMalaysia ini :) :) :)

Testimoni 1:
Puan Mila Karim:

Saya mula makan esp kerana masalah kuku rapuh. Alang2 amik set kulit cantik plus zinc complex. Alhamdulillah, kuku semakin pulih..

N tadi baru saya perasan koloid pada lengan kiri saya slps pembedahan 22 tahun dulu dah semakin pudar n lembut.. sebelum ni ia keras n timbul.. 

Alhamdulillah.. syukur sangat2..

#ESPbest

Testimoni 2:
Puan Nor Azlinda Abdul Razak



Puan Irni Suhana:

Alhamdulillah, saya syukur sangat2 berjaya exclusive breastfeeding baby sampai sekarang 6 bulan umo baby saya..

Alkisahnya saya ni jenis tak berapa rajin nak pam susu.. sebelum naik kerja, stok susu saya dalam peti tak sampai 50 oz pun.. 

Dah naik kerja, saya cuma pam sekali masa waktu rehat, weekend saya tak pam susu..

Alhamdulillah sangat, saya amik set menyusu dan ESP, susu jadi pekat dan baby mudah kenyang.. baby pun tak meragam.

Alhamdulillah..syukur dapat full breastfeeding baby walaupun x berapa rajin nak pam ☺️☺️☺️

#ESPbest

Dr Khadijah Ibrahim:

Saya ambil ESP lambat sebenarnya, lepas pantang anak kedua, saya start dengan set pantang. Tapi tak ambil ESP. Sebab saya tak minum susu putih/soya, cuma minum susu coklat dutch lady je.
Tapi bila promo ESP 2013, dah dekat2 dengan bulan puasa, saya decide untuk ambil ESP.
Mula-mula ambil dengan milo. Tak sesuai dengan tekak. Saya beli PD, ambil combo ESP-mealshake-PD. Alhamdulillah, sesuai dengan selera.

Sepanjang ramadhan 2013 saya ambil 3 Gem, terasa bezanya bulan puasa tu. Biasanya bila menyusu, lepas asar saya mmg tak banyak buat kerja. Duduk je tunggu bukak puasa. Jalan pun sikit-sikit. Kena kalau baby nak ngempeng, hmm lagi lah kebelai kata orang Melaka. Tak larat. Tapi dengan 3Gem tu, ada lah extra tenaga. Kira tak de lah lembik melepek sangat. Memang membantu lah.

Sampai sekarang masih ambil ESP, tapi sekarang mix dgn tamar cocoa pulak. 😊😊


Saya start amik ESP pas bersalin anak nombor 2. Amik set bersalin premium. Memang bertenaga masa dlm pantang compare dari anak first . Yang paling best berat badan pun turun dgn gembira. Masa preggy punya ler berat Sampai 97kg pas abis pantang jd 65kg jer. Best sgt rasanya. Hihi..ini preggy anak ke-3 tengah trimester pertama nie harapkan amik ESP jer nie sebab alah byk benda x lalu nk makan. Mujur ESP bagi tenaga adalah tenaga nak uruskan anak2 dan hal2 rumahtangga. Kalo tidak memang melepek jer ler.

#ESPbest
Puan Wawa:

Wawa dulu ada pengalaman gastrik teruk sampai pengsan. Ni waktu zaman belajar 2010/2011

Tak boleh langsung lapar, tak boleh langsung kenyang. Alih2, badan yang kurus kering sebab makan cukup syarat. Hehe

Kat rumah memang prepare ubat gastrik dalam peti ais. Sampai macam kalih dah. Dulu tak suka makan ubat tu sebab rasa macam ubat gigi kan.

Lepas jumpe esp tahun 2014, wawa makan esp tak henti sampai sekarang. Alhamdulillah, belum pernah kena gastrik lagi. Ubat pun dah lama tak jumpe. Alhamdulillah, shaklee effect pada wawa.








Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni.
Moga bermanfaat :)
Jutawan. Muslimah. Dermawan.
Natrah Mohamed
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia.
011-27016822

Thursday, March 17, 2016

Rambut gugur selepas bersalin? Oh tidak!

Assalamualaikum.

Saya nak cerita, heheheh..

Lepas bersalin anak sulung, memang RAMBUT GUGUR teruk. Masa masih dalam pantang lagi. Saya sangat risau. Tapi orang cakap normal. Namun bagi saya banyak sangat yang gugur. Rasa macam tak normal! 😄😄😄

Bersalin dan berpantang anak ke 2, alhamdulillah tiada masalah rambut gugur masa dalam pantang. Lepas 5 bulan ada gugur. Tapi tak teruk sangat. Mungkin akibat perubahan hormon.

Kesimpulan saya buat sendiri:
Masa anak sulung saya makan ubat hospital masa brpantang, lepas habis bekalan pun, saya minta suami beli lagi kat klinik. Saya tak makan set bersalin pun awal2 tu, sebab tak nak jejaskan susu badan. Maybe kesan ubat2 tu kot.
Bersalin anak ke 2, saya tak makan ubat hospital bekalkan(masa di hospital saja makan). Saya amalkan suplemen semulajadi dan zink yg membantu elak rambut gugur.

Alhamdulillah.
Suplemen semulajadi daripada Shaklee pastinya.. 😃😃😃

Nak cuba set berpantang Shaklee?

Jom dapatkan daripada saya.
Natrah Mohamed
011-27016822


Thursday, March 10, 2016

Pengalaman IMKK: Part 2

Bismillah walhamdulillah...

Saya nak sambung cerita pasal IMKK ni tau. Hehehe. Keterujaan masih terasa. Macamana saya boleh terlibat dan tahu pasal IMKK ni? Ha, IMKK ni dah lama. Tapi saya pun baru tahu. Ada kawan-kawan yang telah pergi, share di FB cerita mereka dalam IMKK. Salah satu cerita yang saya baca dan menyebabkan saya mahu sertai adalah, oleh Tuan Syaizul Amal. Suami kepada novelis Ain Maisarah. Antara beberapa point yang menarik-narik hati saya untuk sertai adalah bagaimana beratus-ratus orang dalam dewan itu, mengeluarkan rokok masing-masing dan melempar ke tong sampah, seolah-olah sanagat benci dengan rokok. Katanya dalam dewan itu ada 8000 orang dan beratus-ratus daripadanya adalah perokok. Ada seorang ibu yang begitu teruja melihat anaknya membuang kotak rokok, melompat dari kawasan wanita dan menyerbu ke arah anaknya untuk memeluk dengan penuh kesyukuran. Begitu bahagia hati seorang ibu bila melihat anaknya mahu berhenti merokok. Saya tertanya-tanya bagaimana cara yang dibuat oleh DAO yang sebabkan ramai berhenti merokok. Satu lagi, cerita Tuan Syaizul Amal, suasana yang terlalu ramai orang, staffnya diminta bawa sejadah sendiri dan mereka solat berjemaah di tepi dewan. Dalam program IMKK ini, peserta diingatkan untuk menjaga solat dan banyakkan istighfar serta selawat. Bagaimana pendekatan yang dibawa oleh DAO yang bukan ustaz itu untuk mengajak 1 dewan peserta IMKK sentiasa mengingati Allah? Inilah yang saya tertanya-tanya dan membawa hati saya kuat untuk mengisi borang ke IMKK pada 4 hingga 6 Mac 2016 yang lalu.

Saya ambil tiket general. Yuran RM997. Tapi apabila berkongsi dengan 3 orang lain, jumlah setiap orang bayar adalah RM249 sahaja. Saya nekad beli tiket tersebut dan kemudian baru cari 3 orang untuk berkongsi harga dengan saya. Alhamdulillah, beberapa adik junior UKM mahu sertai. Walaupun niat asal saya untuk membelanja adik bongsu saya sertai. Tapi dia tak dapat berikan komitmen pada tarikh tersebut. InsyaALLAH, IMKK seterusnya, saya akan pastikan adik-adik dan suami saya dapat hadir sebagai peserta. Aminnn.

Ok, sambung cerita pasal di IMKK. Saya sampai ke dewan lewat. Hampir jam 9.30 pagi selepas uruskan pembatalan polisi eTiQa Takaful di Klang. Baca cerita part 1 pasal pendaftaran seawal jam 7 pagi. Dewan Ideal Convention Centre yang penuh dengan 4000 peserta ini sentiasa gamat dengan tepukan, sorakan, gelak ketawa dan sahutan I sambil berdiri di atas kerusi. Ya, saya pernah tengok video-video di IMKK yang tunjukkan peserta berdiri di atas kerusi. Dan sekarang saya mengalaminya sendiri. Bangun dan berdiri di atas kerusi dengan penuh keterujaan. Bukan kena denda hokey! heheheh. Dr Azizan Osman boleh berdiri dan bercakap berjam-jam di atas pentas, menyebabkan saya terfikir, tak penatkah?

"Tuan puan tahu mengapa saya boleh berdiri dan bercakap berjam-jam tanpa henti begini? Ya, kerana saya begitu teruja untuk menyampaikan ilmu kepada anda semua. Kalau saya tiada keinginan dan semangat itu, saya tak mampu berdiri dan bercakap begini daripada pagi sampai malam."


Dr Azizan sudah memberikan jawapan kepada persoalan saya. Terima kasih Dr.

Hari pertama tamat jam 12.30 malam. Banyak yang kami belajar. Terutama tentang emosi diri dan manusia lain, formula MESTI, kepercayaan diri, bagaimana merubah diri, teknik SWITCH untuk menghalau perkara negatif dan meningkatkan positif dalam diri. Semua ini tajuk-tajuk besar. Masuk IMKK dan rasai sendiri serta fahami sendiri. Saya tak mampu untuk ulas panjang kerana risau ia akan disalah ertikan. Malam tersebut, 12 alumni program IMKK serta program Dr Azizan yang lain berkongsi kejayaan mereka selepas mengikuti kelas-kelas dan mengaplikasi ke dalam kehidupan dan bisnes mereka. Teruja betul saya mendengar perkongsian mereka. Terutama oleh Khairul Nizam, seorang OKU yang hanya mampu gerakkan 2 jari tangan kanannya. Beliau dulunya terbaring di rumah, sekarang memiliki syarikat minyak wangi jenama sendiri. Alhamdulillah, Allah bantu jika kita mahu.


Sepanjang program, masa diberikan secukupnya untuk solat dan makan. Tapi saya selalu masuk lambat kerana saya peruntukkan masa rehat tersebut untuk membaca Al-Quran. Jika dah masuk ke dewan, tak sempat untuk baca dan habiskan 1 juz untuk 2 hari. Jadi, saya selalu melangkah ke dewan lebih lewat serta tak berebut dengan ratusan orang yang bersesak untuk masuk dan merebut tempat di hadapan. Maklumlah, tiket general, sukar untuk dapat tempat di bahagian depan. Orang yang memiliki tiket Super Supreme dan Diamond boleh masuk daripada pintu depan dan kuranglah sikit bersesak tersebut. Tapi Alhamdulillah, Allah mudahkan. Ada kerusi kosong di bahagian agak depan serta berhampiran dengan skrin :) Setiap kali duduk di mana-mana kerusi, saya berpeluang untuk berkenalan dengan sahabat positif baru.

"Awak tak penat dan sakit pinggang ke berdiri lama-lama?" Tanya seorang wanita di kerusi sebelah saya.
Saya senyum dan menggeleng.
"Sakit kaki sikit-sikit tu adalah. Alhamdulillah ok."

Keterujaan untuk melihat, menyalin dan mendapat input sebaiknya daripada Mentor menyebabkan saya sanggup berdiri lama di atas kerusi. Ya, seluruh dewan berdiri atas kerusi, jika kita duduk, kita tak nampak apa berlaku di depan. Jadi, pilihan yang ada, hanyalah berdiri juga dan mengikuti penuh semangat setiap slot yang diadakan. Oh ya, saya juga bekalkan badan dengan nutrisi terbaik dari ladang. Semestinya Shaklee.

Bekalan vitamin untuk kami sekeluarga.

Selepas makan tengahari, saya ambil Vitalea dan B Complex untuk bekalkan tenaga.

Sepanjang program saya pastikan minum air secukupnya. Saya bawa bekal air yang dicampur vivix dan pastikan meminumnya dengan kerap. Maklumlah, program habis jam 12.30 malam. Nak keluar dari dewan ambil masa setengah jam. Suami jemput di kawasan parking. Hampir 1 jam baru boleh keluar dari parking dan sampai ke bilik hampir jam 2 pagi. Badan perlukan rehat secukupnya, namun keterujaan dengan energy yang dapat sepanjang program, sebabkan mata sukar untuk lelap. Hehehe..

Ok, ini saja perkongsian saya untuk part 2. Mungkin akan disambung lagi, insyaAllah. jenguk-jenguk blog saya untuk baca part 3 pula. InsyaAllah.

Jumpa lagi :)

Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :)
 Jutawan. Muslimah. Dermawan.

Natrah Mohamed
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia.
011-27016822

Wednesday, March 9, 2016

Pengalaman dalam IMKK: Part 1

Bismillah walhamdulillah...

4 Mac 2016, seawal jam 6.30 pagi, saya, suami dan anak-anak bergegas ke Shah Alam. Menuju ke Ideal Convention Centre (IDCC) yang terletak di Seksyen 15. Tujuan kami mendaftar untuk IMKK yang katanya ada 4000 peserta bakal berkumpul di dewan besar ini. Saya seorang saja pesertanya. Hahaha.. Suami ambil cuti untuk menemankan dan hantar saya ke sana, sambil jaga anak-anak. Oh ya, IMKK adalah singkatan bagi Intensif Magnet Kekayaan dan Kejayaan.

Kami sampai lebih kurang jam 7.45 pagi dan saya bergegas untuk mendaftar. Alhamdulillah, senang sangat prosesnya walaupun orang telah ramai. Banyak kaunter dan pemudahcara ada di mana-mana saja untuk membantu. Kami isi borang yang disediakan dan hantar ke kaunter pendaftaran untuk disemak, kemudian ke meja mengikut tiket yang telah dibeli untuk dapatkan buku catatan IMKK serta nametag. Selesai.

Siap daftar IMKK
Siap mendaftar, saya ke kereta. Kami terus menuju ke Klang. Branch eTiQa Takaful terdekat untuk saya terminate polisi. Polisi ini saya mahu tamatkan kerana mengambil polisi baru daripada syarikat lain. Oh ya, dulu saya ejen eTiQa Takaful. Sejak 2012, saya sudah mengambil polisi ini dan membayar lebih kurang RM150 sebulan untuk simpanan dan perlindungan. Sehingga Februari 2016, saya membayar RM167 sebulan setelah kenaikan bagi rider kad medikal dan GST. Namun, setelah dikaji faedah-faedah yang bakal dapat, kami ambil keputusan untuk tamatkan polisi ini dan ambil polisi baru. Suami yang bantu daftarkan pada akhir Januari 2016 hari tu dan insyaAllah bantu bayarkan. Heheheh.. :) Kebetulan, baru saja lepas pemotongan bulanan untuk Mac, dan polisi baru sudah tamat tempoh bertenang, kami terus ambil keputusan ke branch eTiQa untuk tamatkan. Eh, panjang pulak cerita ni.

Kami sampai di Klang jam 8.15 pagi. ETiQa buka jam 9 pagi. Maka kami makan dan lepak-lepak di kedai dulu sementara menantikan branch eTiQa buka. Selesai urusan menamatkan polisi eTiQa Takaful, kami bergegas ke IDCC dan saya masuk ke dewan. Manakala suami dan anak-anak menunggu di luar dewan. Fuhhh. menjejak kaki ke dewan yang penuh dengan 4000 orang peserta dari seluruh negara termasuk juga dari Singapura, Brunei dan Indonesia, sungguh mengujakan. Dr Azizan Osman sedang bercakap. Bercerita pengalaman bagaimana dia dari seorang yang hampir muflis, berhutang situ sini, dikejar along, anak yang hampir dihalau oleh ayahnya kerana mencagar rumahnya bagi membuat pelaburan yang dikatakan bakal mendapat keuntungan 200% dan mampu membayar segala hutang piutang yang telah dibuat. Bagaimana beliau pernah terduduk dan tak mampu berbuat apa-apa selama 4 bulan pada tahun 2009 selepas bercerai walaupun waktu itu, kejayaan dan kekayaan mengelilingi diri. Bagaimana beliau boleh berubah daripada seorang yang tiada arah hidup selepas bercerai, tetapi kembali menyinar dan membantu puluhan ribu rakyat Malaysia ke arah kejayaan dan kekayaan dunia akhirat.

Saya rasakan orang yang sedang bercakap di hadapan saya sedang menceritakan keajaiban-keajaiban yang dihantar oleh Allah untuk orang-orang terpilih. Hanya yang terpilih saja mampu bangkit dan meneruskan hidup secara luar biasa hebat. Allahuakbar. 

Eh, panjang pula cerita saya ni. Saya sambung dalam entri seterusnya ya. Saya akan ceritakan pengalaman dalam IMKK secara ringkas. Mungkin boleh dijadikan panduan untuk sesiapa yang berminat menyertainya di masa akan datang, InsyAllah.
Jenguk lagi ya.

Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni.
Moga bermanfaat :)

 Jutawan. Muslimah. Dermawan.
Natrah Mohamed
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia.
011-27016822

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design