Friday, January 29, 2016

Vivix: Kita berusaha, Allah sembuhkan

Testimoni VIVIX.

SAtu kisah yang membuka hati dan minda. Ramai yang perlu dibantu. Dan ramai yang perlu diberi.

******

Satu hari saya tergerak hati untuk singgah dan ziarah seorang makcik yang dikhabarkan sakit teruk. Kali terakhir saya jumpa semasa perkahwinan anak beliau, masa tu dia boleh berjalan dengan baik dan dikhabarkan semakin pulih dari masalah Gout.

Saya singgah dan masuk rumahnya. Kelihatan seorang perempuan terbaring mengiring, dibelakangnya ada kipas angin untuk mengeringkan luka dibelakang badan akibat baring terlalu lama. Ya Allah, teruknya makcik ni. Makcik ini adalah asnaf miskin, terlantar atas sebab menderita sakit buah pinggang kesan daripada terlalu kerap mengambil suntikan dan pain-killer untuk melegakan sakit Gout. Keadaan beliau amat lemah, hanya mampu terbaring, makan bubur dan bersuap, terpaksa didukung untuk ke tandas dan ke mana-mana sahaja. Keadaannya semakin teruk disebabkan kesan dialisis yang menyebabkan badan beliau semakin lemah, kurang selera makan, mudah demam dan selsema.

Selepas itu, dalam tempoh 2-3 minggu, saya datang ziarah lagi. Tapi niat untuk hantar Nutriferon untuk anak dan cucu lelakinya yang kerap demam dan selsema. Beliau hanya mampu beli 5 paket dan saya beri beberapa paket tambahan untuk kegunaan beliau. Saya masuk ke rumah dan lihat makcik dah begitu kurus, lemah dan tidak bermaya.

Dalam perbualan kali ini, sambil menitiskan air mata. “Man, tolonglah makcik ini. Carikan ubat untuk sakit makcik ni. Makcik dah tak tahan, sakit sangat. Tolonglah Man.” Jawap saya - InsyaAllah, saya akan ikhtiarkan. Kalau ada nanti saya bagi tahu makcik. Sebelum balik, dipesannya sekali lagi. “Man, tolong makcik pasal ubat tu ya.” InsyaAllah - jawab saya.

Saya terfikir, saya nak bagi makcik sebotol VIVIX. Tapi dengan keadaan kewangan yang begitu, saya tak rasa makcik ni mampu membeli sebotol VIVIX yang berharga RM400+. Akhirnya Allah buka jalan, dan Alhamdulillah saya mampu belikan sebotol VIVIX untuk makcik ni.

Saya hantar VIVIX sebelum Ramadhan, tahun 2015. Masa ni, keadaan makcik sangat lemah. Dia didukung oleh anaknya untuk membolehkan dia bergerak dari satu tempat ke satu tempat. Hatta duduk pun dia tidak mampu. Hanya mampu terbaring. Saya beri penerangan pada anak-anaknya tentang VIVIX, ini sebagai ikhtiar. Moga ALLAH permudahkan urusan yang lain. Makan satu sudu setiap hari dan saya berpesan pada makcik, jika doktor tanya cakap makcik sekarang makan buah-buahan je. Makcik setuju dan mengangguk lemah. Saya terpaksa beredar sebab ada urusan lain.

Sejak dari itu, saya tak berkesempatan untuk menghubungi anak-anaknya untuk bertanya khabar. Sepatutnya, saya datang ziarah selepas 2 minggu tetapi, masa tidak mengizinkan. Akhirnya saya sempat datang sehari sebelum Hari Raya Aidilfitri, tahun 2015. Ada beberapa orang yang menginfakkan duit raya dan saya serahkan kepada beliau. Ketika itu saya lihat makcik sedang duduk di atas kerusi. Saya hanya serahkan duit tanpa borak panjang.

Selepas solat hari raya Aidilfitri, saya singgah untuk bertanya khabar. Alangkah terkejutnya saya bila saya lihat makcik tengah sarapan pagi dan beliau memegang pinggan dan makan sendiri. Keadaannya 100% berbeza dengan apa yang saya jumpa sebelum puasa. Beliau bercerita, dia dapat rasakan semakin sihat, bertenaga dan tidak lagi rasa sakit-sakit badan, demam, selsema serta mampu berdiri dan berjalan dengan bantuan anak-anaknya. Perbualan kami tak lama, sekadar 10 minit sahaja. Selepas itu saya pun pulang kerumah.

Atas pelbagai urusan, saya tidak dapat datang beraya bersama keluarga. Habis Syawal, saya balik ke kampung dan mak bercerita. Dia ada berjumpa makcik ni dalam satu majlis di kawasan kampung dan makcik ni cakap pada mak saya. “Alhamdulillah Hajjah. Ubat yang Aman bagi tu mujarab sangat. Sekarang dah mampu keluar rumah, jalan sana-sini dan tidak lagi menahan sakit.”

Sebelum pulang ke Seremban, kami sekeluarga singgah ke rumah makcik. Memang kehidupan makcik sekeluarga berubah setelah memakan sebotol VIVIX. Kesihatannya semakin baik, luka kesan dialisis di leher telah ditukar semula di tangan. Luka juga semakin cepat kering. Doktor bagi tahu, bacaan darah beliau dah cantik, badan bertenaga, makin sihat dan kuat.

Baru-baru ini saya berjumpa anak lelakinya dan dia bercerita yang kesihatan maknya semakin baik dan posi

Inilah kisah VIVIX buat asnaf miskin yang menderita sakit buah pinggang. Alhamdulillah, saya bantu mana yang mampu. Kini beliau masih mengambil VIVIX dan ESP. ESP diminum setiap pagi untuk beliau lebih bertenaga dan Alhamdulillah tiada kesan sampingan kepada buah pinggang dan gout.

Asalnya makcik ini kerap mengambil suntikan dan pain-killer kerana masalah gout. Alhamdulillah, dengan asbab sebotol VIVIX, ia membantu bukan sahaja kesihatan tapi kehidupan yang lebih ceria dan bahagia. Kini, makcik mampu tersenyum gembira dan ceria menghitung hari untuk menerima menantu. InsyaAllah.




******
Kisah ditulis oleh Abdul Rahman dan isterinya, Hawatif. Seorang Pengedar Shaklee di Seremban.

Bahagiakan dapat membantu orang untuk lebih sihat. Daripada keadaannya terbaring lemah, kini kembali sihat dan meneruskan hidup seperti biasa.

Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :) 
 Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed 
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Saturday, January 16, 2016

Hadiah dari Mekah

Alhamdulillah. Semalam terima parcel hadiah daripada upline saya, Master Farihah Abu Kassim. Sepatutnya terima hari Khamis, tapi saya berada di Kuantan waktu itu. Minta Poslaju hantar keesokannya. Terima kasih Poslaju. Saya dah bayar bil Poslaju yang sampai minggu lepas tau. Heheh. Saya ni surirumah yang berbisnes menggunakan perkhidmatan Poslaju. Jadi saya buka akaun untuk mudahkan urusan pickup dari rumah saya untuk dipos ke seluruh negara.

Oh ya, berbalik kepada hadiah daripada master Farihah tadi. Jangan melalut hokey ><

Hadiah daripada Mekah. Kak Farihah sekeluarga termasuk mak ayah, anak serta suami dapat sertai trip umrah tajaan Shaklee Malaysia. Trip PERCUMA. Semua Shaklee bayarkan. Mereka ke Abu Dabhi, Dubai dan Madinah, seterusnya Mekah. Seronok mereka diraikan penuh kemewahan sekaligus dapat mengerjakan ibadah umrah di musim sejuk.
Hadiah dari Umrah


Kak Farihah hadiahkan Kurma bersalut coklat, 2 stick perfume yang sangat wangi serta sebuah planner 2016.

Termasuk juga kata-kata menarik ini.



Doakan saya sekeluarga juga dapat peluang mengerjakan umrah bersama Shaklee. Kami target 2017 ini. Ditaja sepenuhnya oleh Shaklee. Mahu ke? Kalau mahu, jomm sertai keluarga Shaklee saya, Legasi Nasih Maju.
Yuran ahli hanya RM69 sahaja. Murah yang amat. 😃😃😃


Moga kita terus beristiqamah membantu yang memerlukan dan terus manjadi penolong Agama Allah.

Entri ringkas saja. Lain kali saya menulis lagi ;)

Jumpa lagi. Mahu sertai keluarga besar Shaklee saya? Jomm. Hubungi saya segera. Natrah Mohamed: 011-27016822.


~~~~~~~~~~

Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :)


Jutawan. Muslimah. Dermawan. Natrah Mohamed Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 

011-27016822

Friday, January 15, 2016

Cara mudah menikmati dan merasai khasiat VIVIX

Teks: Natrah Mohamed.

Meh kita jenguk apa yang menarik untuk bulan Januari ini. Maksud saya, promosi oleh Shaklee la. Hehehe.

1. Beli 6 PERCUMA 1 VIVIX, minuman tonik ajaib yang menjadi pilihan ramai.



Atau
2. Boleh dapatkan VIVIX dengan diskaun 5% jika beli 2 botol. Ha, yang ni sekaligus melayakkan dapat keahlian Shaklee secara PERCUMA. Syokk kan. Pengguna tegar Shaklee memang gunakan peluang untuk dapat jadi ahli PERCUMA ni dengan membeli produk-produk Shaklee. Jika beli VIVIX ni, pos pun PERCUMA. Yuran ahli dan kos pos dah JIMAT hampir RM80. Belum termasuk JIMAT 5% diskaun lagi kan. Nak daftar ahli Shaklee, boleh ke link ni : DAFTAR AHLI

Cerita lanjut pasal VIVIX? Meh baca sini :) 

3. Beli 3 DAPAT 4 Vitalea for Children. Jenguk album di FB saya untuk ketahui lebih lanjut tentang MULTIVITAMIN untuk anak ini.


Vita-lea for Children


4. Beli 3 DAPAT 4 Zinc Complex. Zinc Complex adalah suplemen wajib diambil oleh sang suami. Dan juga bagus untuk yang alami masalah rambut gugur, luka, berpantang, jalani pembedahan, malah pesakit diabetes pun sangat digalakkan ambil Zink Complex ini.


Zinc Complex


Ok, dalam entri ni saya nak share cara menikmati VIVIX yang dipanggil tonik ajaib ini ":)
Macam-macam cara menikmati vivix ni sebenarnya.


1. Minum

☆Hanya tuangkan pada sudu kecil kemudian minum begitu sahaja pun boleh atau bancuhkan ke dalam air masak isi bersama ais batu, Masya Allah sangat segar diminum dalam cuaca panas ni. 😉😋😋

** Untuk masalah kesihatan kronik atau penyakit kritikal, hubungi saya, saya sedia konsultasi sebaiknya mengikut keadaan pesakit.




.
. Cara kedua ; campurkan 1 sudu vivix + air minuman seperti jus oren atau performance drink (minuman isotonik), Subhanaallah bertambah segar dan bertenaga. Superb !


VIVIX dan Performance Drink

.


2. Pakai

☆Titiskan 1-2 titik Vivix atas piring untuk di buat masker dan sapu ke wajah, dan rasai perbezaannya. Jika ada jerawat insya Allah cepat kecut.😊 .

Masker VIVIX. Pinjam gambar Hafez Zaharuddin


3. Simpan

 Pastikan simpan Vivix di dalam peti sejuk samada di bahagian sejuk atau di bahagian sejuk beku. Ajaibnya vivix tidak beku kerana kepekatan kandungan bahannya😊 serta kandungan air yang sangat minima. 

SELAMAT MENCUBA.

Mahu dapatkan produk promosi bulan Januari ni, jangan lupa hubungi saya, Natrah Mohamed :)


Alhamdulillah terima kasih sudi jenguk blog ni dan baca entri ni. Moga bermanfaat :)

Jutawan. Muslimah. Dermawan. 
Natrah Mohamed 
Pengedar Shaklee No 1 Bandar Baru Bangi dan Seluruh Malaysia. 
011-27016822

Monday, January 4, 2016

Teruskan jihad dengan cara sendiri.

Assalamualaikum.

Sungguh lama tak update blog nih. Awat tak tau. Mungkin banyak perkara berlaku. Perkara tersebut wajar dibuat entri, untuk rujukan akan datang, tapi mood menulis tu tak kunjung tiba. Heheh.

Sudah menjengah tahun 2016. Alhamdulillah. Nasih sudah masuk 6 tahun. Teruskan persekolahan di Tadika Nasyrah Bangi yang berjarak selang 5 buah rumah saja dari rumah kami. Suara jeritan anak-anak pun kedengaran jelas dari rumah saya 😊😊😊


Gambar Nasih pagi tadi di Tadika Nasyrah

Saya pula?
Tetap teruskan berkerja dari rumah. Memantau Nafiz yang sudah 2 tahun 6 bulan dan berjihad menyebar kebaikan Shaklee secara online. InsyaAllah saya akan lebih fokus dan memantapkan usaha untuk berjaya dalam Shaklee.

Blog ini salah satu medium saya sebarkan khasiat Shaklee kepada orang awam, selain di FB dan page serta melalui apps whasap.


Moga Allah mudahkan jalan kita semua. InsyaAllah.


Pengedar Shaklee Bangi


Saya doakan anda semua yang jenguk2 blog saya ni terus dirahmati Allah. Jangan lupa jenguk2 entri saya pasal Shaklee. Boleh PM saya di FB Natrah Mohamed atau hubungi 011-27016822 untuk sebarang pertanyaan.

Kalau ada yang nak berniaga Shaklee, jangan segan2 bagitahu saya ya. Saya akan bantu dan kongsikan ilmu2 untuk berjaya dalam Shaklee.

Sekian,


Saya sudah ikuti beberapa training Shaklee dan sentiasa ke program anjuran Shaklee Malaysia atau anjuran upline2 saya dalam Shaklee


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design