expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, August 20, 2015

Durian VS Taugeh

Teks: Natrah Mohamed.

Alhamdulillah, malam tadi sempat buat kelas untuk anak cucu Shaklee saya. Kelas ulangkaji sebenarnya. Untuk naikkan semangat dan betulkan track yang dah tersasar. heheh. Maklumlah, bulan puasa dan raya lepas, saya stop sekejap dari buat kelas coaching. Dan akibat makan lemang dan rendang terlebih kot, masing-masing rasa 'lemau' sikit. heheh :)

Bagaimana bermula? Mahu mula buat bisnes Shaklee, boleh hubungi saya.
Legasi Nasih Maju, nama team saya. Lebih 200 ahli di bawah empayar saya. Namun tak semua aktif menjual Shaklee. Memang ramai ahli Shaklee yang makan sendiri saja. Saya alukan semua yang nak sertai team saya. Bayar yuran RM68.90 atau keahlian PERCUMA. Semua atas pilihan masing-masing. Nak dapat multivitamin PERCUMA? Daftar keahlian segera. Kerana Shaklee akan berikan sebotol multivitamin bernama Vita-lea Iron Formula secara PERCUMA kepada yang mendaftar dan membuat belian apa-apa produk pun. Sempena meraikan 100 tahun Vita-lea di dunia. Ha, nak dapat PERCUMA, cepat-cepat hubungi saya. Natrah Mohamed 011-27016822.

Ok, kembali kepada cerita kelas semalam. Saya buat kelas Shaklee dalam kumpulan WhatsApp saja. Tak perlu keluar rumah malam-malam. Sambil-sambil layan anak, sambil sembang dengan suami, boleh hadiri kelas. Zaman sekarang ni cukup senang nak berinteraksi dan menjual produk. Namun masih ada yang rasa susah ke? Heheh.. Saya susun jadual sharing setiap anak cucu (downline) Shaklee saya. Ada giliran untuk mereka sama-sama menyumbang idea dan ilmu. Semua kena ambil bahagian. Barulah seronok kan?

Ini sebahagian downline Shaklee saya. Boleh hubungi mereka untuk dapatkan produk hot di pasaran iaitu PRODUK SHAKLEE.

1. Natrah  Mohamed: 011-27016822 Bandar Baru Bangi, Selangor
2.Nur Hazwani Azmi:  0145054575 , Setapak / Wangsa Maju, Kuala Lumpur
3. Nur Akmal: 019-234 2090 Triang / Bera, Pahang.
4. Fatihah My: 013-3449310, BBBangi /Kajang/Klang, Selangor.
5. Yaqeen Ahmad: 013-7593200, Batu Pahat
6. Salam Ya Hamim : 013-7017894, Bandar Seri Putra / Kajang, Selangor
7. Marina aka Iena Mujahidah: 013-3482324, Sepang/Dengkil/ Puchong, Selangor. 
8. Zaiton Muhaimin : 013-6028873, Pasir Gudang, Johor.
9. Noor Hasilawati aka Shila Mohd Noh: 019-7872507, Pasir Gudang, Johor.
10. Haniza Lasimon aka Niza My: 018--7858696, Gelang Patah, Johor Bharu.
11.Siti Khatijah Ismail:  0194241303, Alor Setar/Pendang/Guar Chempedak, Kedah.
12. Adhwa Farahin aka Adhwa Farhyn: 018-3526764, Langkawi/Jitra, Kedah.
13. Eliy Sulastri: 012-9376794, Kota Bharu/ Kuala Krai.l
14. Fuadah Areda: 019-7579400, Rengit/ Batu Pahat, Johor.
15. Fauziah Mohd Sanip: 017-7018189, Kamunting/ Taiping / Bagan Serai/ Parit Buntar/ Selama, Perak.
16. Nurul Akmar: 011-10662754, Saujana Impian, Kajang, Putrajaya.
17. Noorul S. As-Sarawaki Daud: 019-8988126, Sri Aman, Sarawak.

18. Mursyida Abdul Rahman: Sg Petani, kedah


Jadi ahli Shaklee sekarang untuk nikmati pelbagai kelebihan yang ditawarkan.
Ingin jadi sebahagian ahli keluarga Legasi Nasih Maju? Hubungi saya atau team Shaklee saya.
Ingat tau, pendaftaran sehingga Oktober 2015, anda akan mendapat Vitalea PERCUMA. Ada 120 biji sebotol. Harga pasarannya RM88.00. Sungguh berbaloi kerana sebiji Vitalea membekalkan 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan. Oh, satu lagi, ia adalah multivitamin PERTAMA dunia. 

Dapatkan Vitalea PERCUMA dengan pendaftaran ahli hari ini.
Ok, kembali kepada kelas malam tadi, kami bincangkan tentang bisnes Shaklee.. Ia adalah MLM. Ya. Bisnes membina network, bina empayar, bina kumpulan sendiri. Namun ia bukan ambil masa yang cepat. Ia makan masa bertahun, pelbagai pengalaman dikutip sementara untuk berjaya. Kami anggap buat bisnes Shaklee ini umpama menanam pokok durian. Ambil masa bertahun untuk tumbuh tinggi dan mula keluarkan hasil yang sedap. Sambil tumbuh, ia bagi manfaat kepada burung-burung yang tumpang berteduh, kepada ulat-ulat yang makan daun, kepada tupai-tupai yang tumpang bersarang. hai, tinggi analoginya. heheh.. 

Nak bagitahunya, buat MLM bukan macam tanam Taugeh. Tanam hari ni, seminggu kemudian dah boleh makan. Ya, Shaklee pun boleh dapat hasil, buat 2 minggu dah boleh dapat income RM 4 angka. Tapi dah dapat RM berpuluh-puluh ribu, beratus-ratus ribu, perlu ambil masa dan usaha gigih. Jika anda jumpa MLM yang mengaku boleh dapat income RM puluh-puluh ribu dengan hanya masuk sebulan dua, itu memang bukan MLM. Ia adalah Skim Cepat Kaya. Perhati betul-betul Marketing Plan syarikat tersebut. Pastikan MLM yang anda nak sertai juga PATUH SYARIAH. Yang pasti, Shaklee adalah MLM yang patuh syariah, InsyaAllah.

Ok, terima kasih sudi baca entri ini. Terima kasih banyak sudi tanya pasal Shaklee pada saya.

Jumpa lagi dalam entri akan datang :)

Natrah Mohamed,
011-27016822
Legasi Nasih Maju, Bandar Baru Bangi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design