Monday, April 6, 2015

Seronok sangat ke?

Shaklee ada kelas offline ke? Asyik dengar kelas online je..

Hehehe... Ada. Anjuran Shaklee sendiri atau anjuran distributor Shaklee. Biasanya yang rank Master Coordinator yang anjurkan. Kerana group mereka sudah cukup besar.

Saya begitu bertuah kerana berada dalam kumpulan Jutawan yang cukup ramai ahlinya, Master Coordinator di bawah kumpulan ini cukup ramai. Lebih 45 orang. Master coordinator adalah rank tertinggi dalam Shaklee tau. Upline saya juga seorang Master. Super upline Saya pun. Super-super upline saya juga. Saya Natrah Mohamed insyaAllah akan naik ke Master Coordinator pada Februari 2016. Doakan. Amin.

Oh ya, nak cerita hari ni saya sertai kelas upline saya anjurkan Bangkit#4. Di Faizworld Training Centre, Bangi. Upline saya ni, Presidential Master Shareeza. Kami kenali sebagai PM Cery. Oh ya, Presidential Master adalah anugerah khas buat beliau dan beberapa orang master yang layak kerana kumpulan membuat jualan lebih ratusan ribu ringgit.


Bisnes Shaklee best ke?

Teramat sangat best! Saya belum pernah jumpa kumpulan orang berniaga yang tekankan ahlinya untuk berzikir, tahajud, solat taubat, baca Quran, doa dengan sungguh-sungguh, sedekah, jaga hubungan dengan Allah serta semua makhluknya.

Ini semua saya jumpa apabila sertai kumpulan ini. Amalan ini semua telah membawa saya kembali kepada Allah.

Mula-mula, saya cuba istiqamah Solat sunat Dhuha. 2 rakaat saja. Lama-lama, apabila telah istiqamah/konsisten, saya boleh buat 4 rakaat. Kemudian jadi 6. Dan seterusnya. Apabila tak buat, terasa serta tak kena. Pernah rasa? Cubalah!

Selain itu kami fokus sedekah. Pelbagai bentuk sedekah yang boleh diberikan. Wang, masa, tenaga, harta benda, nasihat, kata-kata yang baik serta pelbagai lagi. Inilah cara kami menjemput rezeki. Alhamdulillah. Hasilnya superb. Cubalah. Saya ada kongsikan tentang cara mudah sedekah dalam entry sebelum ini. Check it out!

Apa yang sebabkan saya suka sangat dengan bisnes Shaklee? Ia adalah homebased  bisnes. Saya berada di rumah dengan anak-anak 24 jam dan saya berkongsi kebaikan Shaklee dengan orang sekeliling. Hanya melalui online. Ya. Pelbagai media sosial yang tak mampu lagi menyekat kita daripada berkongsi.

Mahu sertai saya? Hanya berkerja dari rumah. Bersama anak-anak. Kami tiada kelas malam yang terpaksa keluar tinggalkan anak. Kami hanya berhubung dan lakukan kelas melalui media sosial yang ada sekarang ini. Sungguh rugi jika tidak dipergunakan untuk menjana kewangan. Saya sudah pergunakannya. Heheh. Ayuh sertai saya.


Kelas hujung minggu, anak boleh dibawa bersama

Oh ya, saya sambung sikit lagi. Ini nurseri di training centre upline saya yang kami sertai kelas tadi. Ada nurseri untuk anak-anak bermain. Mainannya terlalu banyak. Boleh muak anak-anak ini nak main. Hehe


Nafiz di Faizworld.

Dalam program kami, anak peserta dan anak pengajar bebas dibawa dan sertai kami dalam bilik training. Saya tak jumpa dalam MLM atau company lain. Ini setakat yang saya tahu la kan. Ini menunjukkan kami mengutamakan keluarga.


Saya di depan pintu Faizworld Training Centre

Seronok kan sertai dan berbisnes Shaklee ini? Saya akan kongsikan lagi keseronokan2 kami dalam Shaklee ini. Stay tune. Jenguk-jenguk blog ini selalu ye.

Oh ya, jika mahu sertai keluarga besar kami, boleh hubungi saya, Natrah Mohamed: 011-27016822.

Jumpa lagi.
Assalamualaikum.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design