Sunday, January 25, 2015

Bagaimana saya terlibat dengan 'Misi Sewa Heli'

Private Mesej pertama saya dan Kak Farah Wahida.

Sebulan yang lepas. Ya. Sudah sebulan. Tanggal 25 Disember 2014, jam 2 pagi saya masih belum lena kerana memikirkan mangsa2 banjir di Kelantan. Masa itu, dikhabarkan tiada elektrik, tiada talian telefon dan internet dan tiada bekalan air bersih di Kuala Krai. Fikiran dan hati teringat keluarga di Kuala Krai. Bagaimana keadaan mereka. Pelbagai update tentang banjir di baca di FB mahupun WhatsApp.

Sewaktu skroll FB, saya terjumpa status Puan Farah Wahida. Ayatnya lebih kurang begini: "Jika aku kaya, nak sewa heli untuk bantu mangsa banjir di Kuala Krai."
Banyak komen2 yang menyokong dan bantu bagi cadangan-cadangan. Maklumlah, semua sedang cemas tentang banjir. Mahu membantu apa saja agar mangsa2 dapat diselamatkan.

Saya baca di wall Puan Farah lagi, dia buat status, mahu dapatkan no telefon atau pihak yang sewakan helikopter. Saya fikir, ' kak Farah ni begitu serius. Aku pun nak bantu la.'

Maka, saya pun PM ke inbox dia. Waktu itu, hanya bertanya saja. Tak berani tawarkan diri untuk bantu. Jam 7 pagi esok baru k Farah reply. K Farah mahu membantu sesiapa saja mangsa banjir di Kuala Krai yang paling kritikal ketika itu. No telefon pemilik helikopter sudah ada katanya. Cuma dia tiada perancangan khusus.

Tapi berdasarkan komen-komen di statusnya, banyak permintaan untuk membantu pesakit di Hospital K Krai berikutan bekalan elektrik terputus dan mereka hanya bergantung kepada generator.

Jadi, k Farah ambil keputusan, mahu sewa heli, dan pindahkan pesakit ke hospital berdekatan.
Hospital mana?
Bagaimana?
Siapa yang akan uruskan di Kuala Krai dan Kelantan.

Saya tawarkan diri untuk tanyakan kawan-kawan saya. Kemungkinan ada yang tahu.

Saya pun bertanya dalam group WhatsApp yang disertai. 'Jika nak bertanya tentang hospital, siapa yang perlu dihubungi? Adakah mustahil pindahkan pesakit daripada hospital Kuala Krai ke hospital lain? Sedangkan hospital Kuala Krai tak dapat dihubungi.'

Kawan saya, yang berada di Kelantan, terlibat secara langsung sebagai petugas banjir menyarankan bertanya PAPISMA, sebuah persatuan doktor perubatan.

Jadi, saya bertanya dalam group lain pula. Jika ada yang mengenali ahli PAPISMA. Kawan saya berikan nombor Doktor Suhaini. Saya telefon Dr Suhaini, kenalkan diri dan ceritakan apa perancangan kami. Bagaimana doktor Suhaini dan Papisma boleh bantu? Dr Suhaini jelaskan cara-cara dan ciri-ciri helikopter yang diperlukan untuk pindahkan pesakit. Dia sedia bantu berhubung dengan HUSM, hospital terdekat yang masih selamat dan berhubung juga dengan Tentera Udara di Kota Bharu bagi mendapatkan kebenaran menggunakan ruang udara.

Saya kembali berbincang dengan Kak Farah Wahida. Bagaimana seterusnya? K Farah setuju membuka akaunnya untuk mengumpul sumbangan dan berhubung dengan pemilik helikopter.
Dia bertanya ciri-ciri helikopter swasta yang bakal disewa tersebut serta hal-hal berkaitan harga sewa.
Saya juga berikan no telefon Dr Suhaini untuk Kak Farah berhubung terus.

Rasanya jam 12 tengahari, kak Farah berikan no akaun banknya iaitu FaWa Enterprise dan minta saya karang ayat untuk memohon sumbangan orang ramai.

Maka saya buat ayat dan berikan kepada kak Farah. Kak Farah baca dan terus setuju. Dalam ayat tersebut, dinyatakan no telefon dan nama saya. Sebarang pertanyaan, hubungi saya.
Kak Farah mula sebarkan ke group-group Shaklee yang disertai. Saya juga sebarkan kepada beberapa group. Terutama ahli keluarga saya. Saya tak update di status FB saya ayat tersebut, tetapi kawan-kawan yang mengenali mula tag saya dalam status mereka.

Maka bermulalah episod sibuk menerima panggilan, SMS dan WhatsApp dari seluruh negara. Kejung tangan. Haha..

Nantikan sambungannya.

Thursday, January 22, 2015

7 Tips elak gastrik menyerang


Teks: Natrah Mohamed.

Malam tadi saya sertai kelas belajar tentang gastrik. Rupanya ramai penghidap gastrik yang telah sembuh sepenuhnya ataupun ada yang cepat pulih apabila terkena gastrik. Lega.. Saya menghidap gastrik sejak sekolah menengah lagi. Bertahun-tahun menderita. Alhamdulillah, dipertemukan dengan Shaklee. Sekarang, tiada lagi gastrik menyerang dengan teruk. Syukur sangat.

Ini sebahagian tips bagi mengelak berlakunya gastrik. Penjelasan oleh Cikgu Suhaimah sewaktu kelas gastrik malam tadi. Kelas kat mana? Macam biasa, secara online saja, group WhatsApp kami, ahli-ahli Shaklee Surijunior.

1-Bersederhana semasa makan dan tidak mengambil makanan berlebihan kerana ini mungkin menyebabkan sebu hulu hati

2-Mengelakkan makan sepanjang malam dan tidur dalam keadaan perut yang penuh.Keadaan ini hanya membebankan usus yang sepatutnya berehat semasa tidur. Oleh itu, makanlah antara tiga hingga empat jam sebelum tidur.

3-Elakkan tabiat terus tidur sebaik makan sahur kerana ia menimbulkan masalah pada sistem penghadaman.

4-Ada sesetengah individu yang alah pada makanan tertentu seperti cuka dan rempah. Jadi, elakkannya.

5- Elakkan makanan yang berlemak

6-Sesetengah sayuran mengeluarkan banyak gas seperti brokoli, kubis dan kacang soya. Hindari makanan ini.

7-Makan apabila lapar dan berhenti sebelum kenyang.

Ok, saya setuju sangat dengan tips ini. Memang inilah antara punca terjadinya gastrik.

Apa yang saya cadangkan untuk memulihkan gastrik?
Saya cadangkan ambil ESP, Ostematrix, B Complex, dan Alfalfa Complex. Boleh juga ambil Peppermint Ginger Plus jika angin teruk menyerang. Fuhhh, saya sangat berpuas hati dengan produk-produk ini. Kerana saya sendiri sudah sembuh dengan produk ini. Setelah bertahun-tahun menderita gastrik.

Nak cuba untuk atasi gastrik anda? Mesej/ WhatsApp/ Telegram saya di 011-27016822.

Natrah Mohamed,
Sihat itu membahagiakan.

Monday, January 19, 2015

Petrosains: Pengalaman pertama kami sekeluarga.

Nasih sebelum masuk ke Petrosains

Hari ni kami ke KLCC, dengan niat mahu membuka akaun bagi syarikat kami, Legasi Nasih Maju. Rupanya, Maybank KLCC tak dapat membuka Akaun Semasa hari ni. Cuma Isnin hingga Jumaat saja. Kami ke kaunter CIMB pula, ada beberapa perkara perlu disediakan sebelum dapat buka akaun CIMB untuk syarikat. Jadi, hasrat membuka akaun tidak berjaya.

Akhirnya, kami ambil keputusan masuk ke Petrosains. Tiada dalam perancangan, tapi apa salahnya pergunakan peluang. He he.. Lagipun kami ni bukan kaki window shopping. Apatah lagi kedai-kedai di Suria KLCC tidak memenuhi selera kampung kami. Hihi.

Hazard in space. Nasih sedang mencuba
Infrared
Nafiz dalam kostum angkasawan
Owh, ini saya
Melangkah masuk ke dunia fosil, batu-batuan, kami disambut dengan suara rock dinasour
Ini hasil monograf yang saya buat

Jom layan sebahagian gambar kami dalam Petrosains. Kualiti gambar agak kurang kerana suasana gelap.

Main lego sambil kami berehat
Nafiz baru jumpa tempat yang sesuai dengan umurnya

Ada tempat untuk berehat bagi melegakan angin anak-anak. Suka juga anak-anak apabila ada ruang yang sesuai untuk mereka bermain. Kids station ni sebelum melangkah ke stesyen seterusnya iaitu menikmati dan pemandangan di pelantar minyak. Boleh pilih untuk menaiki 'pesawat' dengan bayaran RM3 atau berjalan saja. Oleh kerana Nafiz belum cukup ketinggian, kami pilih berjalan sendiri tanpa menaiki 'pesawat' yang disediakan.

Nasih yang sentiasa teruja
Mereka bermain piano
Nafiz yang meragam kerana mahu main kereta ini

Masuk ke dunia suara dan bunyi-bunyi, anak-anak lebih teruja. Banyak yang boleh mereka lakukan.

Pelbagai aktiviti yang membantu perkembangan dunia ilusi, pendengaran anak-anak. Ada aktiviti bergambar, mewarna dengan menembak ala paint ball.

Kami tak buat semua aktiviti. Hanya pilih- pilih yang mengujakan kanak- kanak dan senang untuk kami beri kefahaman kepada Nasih. Nafiz suka aktiviti yang libatkan pergerakan objek dan bunyi-bunyi.


Kami melangkah keluar dari Petrosains jam 1 tengahari dan apa lagi. Cari makan. Haha.. Lapar juga beraktivit dalam tu.

Dengan tiket berharga RM30 bagi 2 dewasa dan 2 kanak-kanak, ia agak berbaloi. Tapi jika anak lebih besar dan sudah pandai membaca serta memahami dunia sains, ia lebih berbaloi.

Sebenarnya, melangkah ke Petrosains mengimbas kembali kenangan tahun 2007. Saya ke sana dengan kawan-kawan geologi. Kebetulan salah seorang kawan berkerja di situ sebagai volunteer atau pemudahcara. Dia bawa kami melawat Petrosains berserta dengan penerangan yang boleh difahami. Ya, terlalu banyak fakta geologi yang saya pelajari dan imbas kembali. He he. Lawatan dengan anak-anak, ia lebih kepada mengenalkan anak-anak dengan dunia sains dan petroleum.

Keluar daripada Petrosains, Nasih begitu teruja.
"Seronoknya Nasih hari ni."
Ini ayat dia.
Muka penuh kegembiraan.
Saya cuba menerangkan,
"Kita tadi melawat tempat yang terangkan pasal cara hasilkan minyak. Kita naik kereta ni, perlukan minyak untuk bergerak. Kalau tiada minyak, kereta tak boleh jalan."

Oooo...

Jawapan Nasih dengan mata terkebil-kebil. Hehe.

Jumpa lagi. Terima kasih sudi ziarah blog ini.

Sunday, January 11, 2015

Daftar perniagaan di SSM UTC Pudu, baca pengalaman saya.

Kaunter SSM di tingkat 2, UTC Pudu

Semalam kami ke Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) di UTC Pudu. SSM di tingkat 2. Buat apa ke SSM? Mahu daftarkan perniagaan kami.
Alhamdulillah sudah setahun lebih bergiat dalam Shaklee secara sepenuh masa. Jadi kami nekad daftarkan perniagaan kami. Awalnya saya usaha untuk daftar secara online di website SSM, tapi sejak November lepas, laman web itu ada masalah, urusan asyik tergendala saja, jadi kami ambil keputusan ke kaunter sendiri.

Borang pendaftaran perniagaan
Borang permohonan nama perniagaan

Apabila sampai ke SSM, ambil 2 borang ini, Borang permohonan nama perniagaan dan borang pendaftaran perniagaan.

Pilih 3 nama untuk cadangan. Kerana kemungkinan nama sudah digunakan, jadi boleh tukar ke nama yang masih belum didaftarkan.

Tips untuk nama bisnes / syarikat:
1. Nama senang disebut.
2. Senang dieja.
3. Yang apabila disebut, mendoakan kita sekaligus.
4. Nama itu tiada maksud dalam Bahasa Melayu seperti Nasihat.

Apabila hantar borang, pegawai di kaunter akan cek samada nama itu sesuai atau tidak. Boleh digunakan atau tidak. Jika tiada masalah, maka nama boleh digunakan.

Jenis Perniagaan:
1. Senaraikan sebanyak mungkin aktiviti perniagaan yang dilakukan.
Contohnya menulis dan menjual eBook, menjual produk kosmetik, baju, makanan, produk kesihatan.

2. Tulis dengan jelas dan senang difahami. Ia akan tertulis di sijil nanti.

3. Contoh ada disediakan di hadapan kaunter borang.


Sediakan juga IC dan salinannya. Jika tak bawa salinan, boleh ke aras G untuk photostat di kedai gambar atau kedai-kedai lain.

Petugas kaunter yang cekap dan mesra

Hantar borang dan buat bayaran RM70 untuk pendaftaran selama setahun. Kemudian tunggu lebih kurang setengah jam. Oleh kerana semalam tak ramai orang, 15 minit saja sudah siap sijil SSM kami. Alhamdulillah.

Slip resit yuran RM70
Sijil SSM Legasi Nasih Maju

Resit diberikan sementara menunggu. Apabila sijil sudah siap, kita akan dipanggil. Mama, dapatlah sijil pendaftaran syarikat. Alhamdulillah lega.

Terima kasih kepada staff SSM yang mesra dan sangat membantu.


Sebelum balik, Nasih bergambar dulu di laluan masuk.

Tahniah Nasih, mama gunakan nama Nasih untuk daftarkan syarikat ini.
Legasi Nasih Maju. InsyaAllah LNM akan terus berkembang maju dan menjadi legasi untuk keluarga kita.

Thursday, January 1, 2015

Tips dan panduan untuk petugas banjir

Team Jaringan Siswazah Malaysia sebelum bertolak ke Kelantan pagi ini.

Catatan ini saya ambil dari group2 WhatsApp. Saya kongsikan dalam blog ini untuk panduan bersama.

Moga Allah jaga hati2 kami.

Catatan oleh  Puan Martinelli Hashim UIAM mengenai adab menjadi sukarelawan. Hanya orang yang layak bisa menjadi pembantu, kerana dia tahu, bantuan itu diberikan semata-mata kerana Allah yang satu.

1) Sebelum pergi, solat dua rakaat, bersihkan hati, berdoa agar diberi petunjuk dan hikmah daripada Allah. Mudah-mudahan, apa yang bakal dilakukan dapat memberi manfaat kepada mangsa.

2) usah pergi sekiranya ia lebih menyusahkan daripada membantu.

3) Mereka yang ditimpa musibah biasanya sangat sensitif. Pastikan kehadiran kita bukan sebagai penonton sebagaimana orang melihat haiwan di zoo. Rendahkan hati, ringankan tulang, bukakan mata dan telinga sehingga mangsa berasa mereka adalah insan istimewa dengan bantuan kita.

4) Usah terlalu memilih siapa yang perlu dibantu, kerana sakit bencana sama sahaja, walau mereka berlainan fahaman politik, bangsa dan agama.

5) Usah menyebut siapa kita sekiranya tidak amat perlu. Apa yang diperlukan adalah bantuan kita, bukan nama atau pangkat kita.

6) Bawa buah tangan seperti coklat dalam kocek atau beg untuk diberikan apabila bertemu dengan kanak-kanak. Ia boleh menggembirakan mereka.

7) Bawalah keperluan peribadi yang diperlukan supaya kita tidak menyusahkan orang lain.

8) Utamakan membantu orang tua. Dekati mereka dengan penuh rasa hormat dan cinta.

9) Usah merasa diri atau kumpulan kita yang lebih hebat berbanding orang lain, kerana ia akan merosakkan misi kita. Mangsa memerlukan bantuan dan mereka tidak ada masa untuk memuji dan mengagumi kita.

10) Bertugaslah dengan penuh tawadhu' namun ceria semasa berhadapan dengan mangsa yang sedang kita bantu. Tanamkan rasa sayang tanpa syarat.

11) Jagalah 3 batas utama, iaitu batas pergaulan, batas aurat dan batas masa solat. Ketiga-tiga perkara itu akan membantu kita menjaga batas syariat yang lain.

12) Doakan mereka, kerana doa kebaikan untuk orang lain itu akan diaminkan oleh para malaikat. Imbuhannya, para malaikat juga akan mendoakan kebaikan buat kita yang berdoa.

Kata ulama', di Padang Mahsyar nanti akan ada orang yang sedang dinaungi dan duduk bersenang lenang. Mereka adalah orang yang semasa di dunia sibuk membantu orang lain, di saat orang lain duduk bersenang lenang dengan nikmat dunia.

Indeed, a tiny little love and a small help offered with sense of responsibility, may bring smile to their faces. Selamat mengisi kantung pahala dengan amal soleh. Sama-sama kita membantu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design