Berprestasi Cemerlang Sepanjang Ramadhan

Teks: Natrah Mohamed


Hampir menjelang Ramadhan, saya mahu kongsikan kisah saya ganti puasa. Tak panjang pun kisahnya, harap sudi baca :)


Saya bersalin beberapa hari sebelum Ramadhan tahun lepas. Makanya tidak sempat berpuasa sebulan. Azam saya, mahu mula ganti puasa apabila anak berumur lebih 6 bulan dan sudah

diberi makanan pejal. Tup tap, tup tap, anak sudah 8 bulan lebih baru mula ganti puasa. Adess!


Saya mula puasa 3 hari berturut, Alhamdulillah, dengan mengambil ESP sewaktu berbuka dan bersahur, masalah gastrik tidak menyerang. Tapi hari ke 3 puasa, anak saya mula selsema. Saya ambil Vita C dan Nutriferon, alhamdulillah, dia pulih dengan cepat. Dia masih full BF dan tidak minum air masak sendiri. Oh ya, saya housewife. Jadinya anak saya ini DF.

Minggu berikutnya, saya puasa lagi, 3 hari. Isnin,Selasa, Rabu. Anak saya kembali selsema. Saya bertanya pendapat kawan2. Mereka nasihatkan saya banyakkan minum air masak. Kemungkinan badan saya kurang air.
Masa tu baru saya ingat, "Performance Drink kan hado. Awat tak minum Natrah Mohamed oii?!"

Saya mula campurkan PD ke dalam koko tamar + ESP dan minum sewaktu berbuka puasa. Saya juga sediakan bancuhan PD dalam peti ais. Waktu malam saya pastikan minum sebanyak mungkin. Waktu sahur juga minum. Kadang-kadang lupo. Heheh. Kadang-kadang tak sahur langsung. Walau setitik air. Aduhai!


Alhamdulillah, dengan produk2 Shaklee, saya boleh ganti puasa 30 hari walaupun tidak berturut-turut, gastrik hilang entah ke mana, anak sihat tanpa selsema, badan kekal bertenaga walaupun kadang-kadang bertukar jadi 'naga'.

Saya sarankan ibu-ibu yang menyusu badan, mengandung, dan semua! Perlu minum PD ni. Bekalan semasa berpuasa. Untuk elakkan badan kurang air. Lebih-lebih lagi sekarang ni musim panas. Bahaya wooo.
Eh, pesanan ikhlas ni.
Terima kasih sudi baca

Natrah Mohamed.

No comments:

Post a Comment

Powered by Blogger.

Blog Archive

Legasi Nasih Maju

Legasi Nasih Maju
Pengedar dan pembekal produk kesihatan dan kecantikan Shaklee

Anak Pintar Cerdas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...