expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Thursday, May 29, 2014

Bengkel Nutrisi

Chewable Vitamin C

Vitamin Chewable Vita-C Plus
Ini vitamin kegemaran kami sekeluarga. Kegemaran utama Nasih sebenarnya. Jika ke mana-mana terutama apabila balik kampung, saya ingatkan Nasih untuk bawa bersama, letak dalam beg purple kesayangannya. Letak di bahagian poket luar. Supaya senang nampak dan boleh segera makan.

Kelebihan Dan Kebaikan Vitamin C Chewable Shaklee

Vitamin C Chewable 100mg Shaklee membantu meningkatkan imun sistem dalam badan dengan cara berikut:

1. Menyokong sistem pertahanan antioksidan semulajadi dalam tubuh 
2. Membantu memelihara sel badan 
3. Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah 
4. Rasa sitrus yang hebat 
5. Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.


Selain daripada kebaikan yang tersenarai di atas, seperti yang kita tahu Vitamin C adalah sangat berfaedah untuk kesihatan antaranya ialah:

  • Untuk menjamin kecantikan kulit agar kelihatan cantik 
  • Sebagai anti penuaan untuk awet muda 
  • Untuk merangsang penghasilan kolagen dalam badan 
  • Memperbaiki insomnia (sukar tidur lena)
  • Mengekalkan kolestrol sihat.

Dengan mengunyah Vitamin C Chewable, air liur membantu memecahkan Vitamin C. Membolehkan ianya diserap sebaik saja sampai ke usus kecil. 
Malah, kajian menunjukkan pengambilan atau pengunyahan Vitamin C setiap hari membolehkan Vitamin C diserap dengan lebih berkesan.

Wah, banyak gittew khasiat vitamin C ini. Rugi sangat tak ambil vitamin ini. Sebotol sesuai untuk sekeluarga. 

Hubungi Natrah Mohamed: 011-27016822

Sebotol ada 90 biji. Boleh ganti gula-gula yang dimakan oleh anak-anak kita.

Vitamin C Kegemaran kami sekeluarga

Teks: Natrah Mohamed

Nasih suka sangat dengan Vitamin C Chewable. Inilah vitamin yang selalu diminta oleh Nasih. Apabila dia demam, saya mintanya makan selang sejam. Alhamdulillah, demamnya tak lama. Sehari saja demam, terus kebah. Selain vitamin C ini, saya juga berikan Nasih sedikit Nutriferon untuk mempertingkatkan sistem imun badannya. 

Cerita benarnya, sejak saya sekeluarga makan vitamin-vitamin Shaklee, kami kurang sakit, sangat jarang demam dan kalau demam pun, pulih dengan cepat. Kisahnya, hari Isnin lepas, 26 Mei, saya berpuasa. Puasa ganti yang masih berbaki kerana saya bersalin sebelum Ramadhan tahun lepas. Hari itu, saya tersedar dari lena, hampir masuk waktu Subuh, saya ragu-ragu untuk berpuasa. Tapi kerana sudah berniat, saya teruskan juga. Walaupun setitik air pun saya tak sempat minum untuk bersahur. 

Oleh kerana kurang minum air pada hari itu, Nafiz, anak ke 2 saya yang menyusu badan sepenuhnya turut terasa impak kekurangan air. Malamnya Nafiz mula demam. Awal pagi selasa, Nafiz demam dan mula merengek. Saya tak dapat pastikan berapa suhu badannya, kerana termometer tak dapat dikesan. Mungkin telah dibuang sewaktu mengemas rumah beberapa minggu lepas. Nafiz muntah setiap kali menyusu. 4 helai tuala saya guna. Banyaknya! Haha... Setiap kali muntah, saya lap muntahnya dengan tuala dan terus rendamkan tuala dalam besen dalam bilik air. Badan Nafiz saya jerlum dengan air yang bercampur Basic H Shaklee. Untuk turunkan suhunya. 

Oh ya, selepas sarapan pagi selasa tersebut, saya ambil 1 sachet Nutriferon serta sebiji Vita C 500mg. Vita C ini saya patahkan kepada 2 bahagian dan telan. Saya kerapkan menyusu Nafiz. Setiap kali Nafiz menyusu, dia muntah balik susu tersebut. Namun saya yakin, itu proses pemulihan. Badannya sedang bertindak balas membuang bakteria-bakteria yang mungkin berada dalam perutnya. Suhu badan Nafiz makin stabil dan menjelang petang, akhirnya dia kembali ceria. Saya pula yang rasa penat dan tanda-tanda untuk demam muncul. Saya stabilkan emosi dan yakin untuk terus sihat. Hehehe. Mama perlu sihat untuk jaga 2 si kecil ini. Saya minum Performance Drink dan air masak. Untuk kekalkan suhu badan.

Malamnya, badan saya kembali sihat, walaupun rasa serangan demam masih ada. Alhamdulillah, sebiji Vita C 500mg dan 3 biji OsteMatrix saya ambil lagi untuk bantu badan kembali segar dan tidur dengan lena.

Bangun pagi esoknya, badan saya betul-betul sihat. Boleh mengemop lantai dan mengubahsuai susunan perabot di awal-awal pagi. Syukur.

Vitamin C 500mg sesuai untuk dewasa. Manakala Chewable Vitamin C 100mg sesuai untuk semua. Terutama kanak-kanak dan orang dewasa yang sukar telan pil. Boleh dapatkan Vitamin-vitamin ini dari saya, Natrah Mohamed 011-27016822.




Moga bermanfaat. 
Terima kasih sudi jenguk blog ini. Jemput datang lagi :)

MamaNasih


Adab Menziarahi Jenazah/Pesakit


Teks: Natrah Mohamed

Saya mendapat berita kemangkatan Sultan Perak semalam. Hari ini mengikuti melalui siaran TV upacara ziarah dan pengebumiannya pada petang nanti. Entah mengapa, saya suka menonton adat-adat dan upacara apabila berlaku kematian kenamaan sebegini. Sejak dulu lagi, sejak Yang Dipertuan Agung ke 10, Sultan Selangor masa itu, mangkat. 

Melihat orang-orang yang datang menziarah dan ahli keluarga yang berada di sekeliling jenazah, saya rasa sungguh terpanggil-panggil untuk bercerita. Certanya, Ma saya, setiap kali berlaku kematian di kampung kami atau di kalangan ahli keluarga, berkali-kali berpesan, kalau nak menziarah, jangan pergi sesaja. Maksudnya, berada di rumah jenazah ditempatkan dan termanggu-manggu saja. Baca Quran, sedekah kepada jenazah. Ini pesannya. Dia cukup pantang kalau anak-anaknya menziarah orang meninggal, tak sedekahkan bacaan Quran kepada jenazah. Tak perlu ziarah kalau sekadar duduk bersembang, dengar orang bercerita. Bantu jenazah di saat-saat akhir dia berada di atas muka bumi. Sebelum dihantar ke bawah bumi (tanam).

Sejak sekolah rendah saya diingatkan tentang hal ini. Jadi, apabila menziarah kematian, saya usahakan untuk sedekah sekurang-kurangnya bacaan Yaasin dan 3 Qul sewaktu berada di sisi jenazah. Jika yang meninggal itu saudara terdekat, saya akan berada 2 3 jam di tepi jenazah, membaca Al-Quran selagi termampu. Ia sebenarnya sebagai muhasabah kepada saya. Berada di sisi jenazah sambil mengenangkan diri yang banyak dosa, entah bagaimana saya nanti.

Oh ya, Ma saya adalah salah seorang tukang mandi jenazah. jadi, setiap kali berlaku kematian di kampung atau kariah kami, dia antara orang penting dalam hal-hal mengurus jenazah. Sebab itu, setiap kali balik dari mengurus jenazah, kami yang berada di rumah ini menjadi mangsa 'bebelan' tentang orang yang hanya duduk bersembang sewaktu menziarah.

Ok, saya ambil adab/adat/tatasusila menziarah /pesakit jenazah ini dari website JAKIM.

i. Hendaklah melahirkan perasaan muhibbah, bersimpati dan bermanis muka ketika bercakap dengan pesakit atau keluarganya. Jangan sekali-kali mengeluarkan perkataan-perkataan yang boleh melukakan hatinya.

ii. Nasihatkan dia supaya bersabar, teguhkan iman dalam menghadapi ujian Qadha dan takdir Allah.

iii. Sunat berdoa supaya cepat sembuh dan panjang umur. Sewaktu Nabi s.a.w.menziarahi orang sakit baginda berdoa, maksudnya :

"Wahai Tuhan ! Manusia hapuskanlah penderitaan ini, sembuhkanlah, tidak ada penyembuh melainkan Engkau sahajalah berkuasa menyembuh tanpa meninggalkan kesan buruk."
(Riwayat Bukhari dan Muslim)

iv. Perlu juga para penziarah memahami situasi supaya jangan tunggu terlalu lama semasa membuat kunjungan.

v. Berwasiat kepada waris terdekat tentang hutang piutang pesakit yang belum dijelaskan.

vi. Jangan menghisap curut atau merokok semasa berhadapan dengan orang sakit.

vii. Jangan berkumpul terlalu ramai sehingga kesesakan udara untuk bernafas.

viii. Jangan membuat bising dengan gelak ketawa melalui cerita-cerita lucu. Kita harus ingat suasana majlis itu kesedihan.

Moga bermanfaat. 
Jumpa lagi dalam entry akan datang.

Mama Nasih

Wednesday, May 28, 2014

Waktu tepat untuk menasihati anak

Teks: Natrah Mohamed

Seorang sahabat FB saya, Faizal Mahamud berkongsi tentang waktu yang tepat untuk menasihati anak. Ia catatan dari slot Motivasi Pagi pada hari Isnin, di radio IKIM.fm. Jika di Lembah Klang, frekuensinya 91.5fm.

Saya share di sini untuk manfaat semua. 

Tajuk: "Waktu tepat untuk menasihati anak dgn berkesan menurut hadith/ sunnah Rasulullah s.a.w"

1. Semasa dalam perjalanan dalam kenderaan bersama anak. Beri saranan. Beri nasihat atau didikan nilai/akhlaq mulia.

2. Semasa makan bersama. Tanya masalah anak. Cuba beri saranan. 

3. Anak sedang sakit atau demam. Seorang anak yahudi telah masuk islam setelah Rasulul
lah mengajaknya semasa dia sakit.

Panduan/Syarat menasihati anak menurut hadith/sunnah:

1. Panggilan yang baik, indah & mesra.
Cth: "Ya bunnayya= wahai anakku, sayang"

2. Beri 1 atau 2 point sahaja. Jangan membebel.
Moga bermanfaat. Saya sedang mengamalkannya, InsyaAllah.


Jumpa lagi dalam entry seterusnya.

Friday, May 23, 2014

Nasih dan lukisan

Teks: Natrah Mohamed

Tengah sibuk-sibuk layan mesej pelanggan Shaklee. Ahmad Nasih datang bawa buku lukisan dia. Buku yang sudah hampir penuh dengan lukisan orang-orang dan segala haiwan (dilukis oleh Mama atas permintaannya) dan contengannya.

"Mama, ni Acik Nabilah kan?" Nabilah Ahmad yang dimaksudkan tu.
Adoiii, itu lukisan muka mama, camano boleh jadi rupa Acik Nabilah pulak?

Ahmad Nasih minta saya lukis watak2 dalam cerita Upin Ipin.
"Mama, tolong lukis Fizi, Ehsan, Mail, Opah, Akak, Upin, Ipin..."

Ok lah. Mama lukis Fizi, Mail, dan Ehsan.
"Mama, ni Ehsan ke? Ni Fizi ye? Ni Mail?" Ahmad Nasih pertikai lukisan tersebut sebab tak sama langsung dengan watak sebenar.

Mama cepat-cepat lukis sebuah rumah.
"Ni rumah Opah. Opah, Akak, Upin dan Ipin ada dalam rumah. Jadi tak payah lukis sebab tak nampak."



Ini posting di FB saya pada bulan Oktober 2013. Waktu ini Nasih memang bersemangat untuk melukis. Dia banyak meminta saya melukis apa-apa yang pernah dikenal atau dijumpanya. Lembu, kucing, arnab, ayam, rumah dan pelbagai lagi. Namun, saya kurang berbakat dalam bab melukis ini. Hanya orang lidi yang saya mampu lukis. Hihihi..

Sekarang minat dia minat menggunakan paint atau power point untuk membuat apa yang diimaginasikan oleh fikirannya. Kadang-kadang saya terpegun melihat dia menggunakan jari jemari dia untuk melukis guna paint. Semua warna digunakan untuk mencantikkan lukisannya.

Apabila saya tanya, Nasih akan terangkan apa yang dilukis itu


Nasih sedang menggunakan power point


Ini hasilnya. Muka.


4 Panduan Didik Anak.

Buat panduan para ibu bapa!

Bagi mereka yang suka marah-marah kat anak sendiri kerana sayang dan untuk mendidik....

1. Kita adalah orang matang, anak kita masih tak matang, mengapa yang matang perlu marah pada yang tak matang?

2. Kita orang besar, mereka orang kecil, mengapakah orang yang besar perlu marah pada orang yang kecil?

3. Kita adalah orang yang berpengalaman, anak-anak tidak pernah lagi melihat dunia... mengapak
ah harus kita harapkan anak-anak kita faham dan selari dengan pandangan kita...

4. Masih ingat teori ini?

Pernahkah terfikir mengapa dua orang marah perlu berjerit antara satu sama lain walaupun duduk bersebelah?

Pernahkah terfikir mengapa dua orang yang saling menyayangi lebih suka membisik antara satu sama lain walaupun duduk berjauhan, atau di telefon?

Apabila kita marah, dua hati adalah berjauhan, oleh itu, mereka memerlukan suara/nada yang kuat untuk berhubung. Masalahnya, makin dijerit, makin berjauhan.

Bagi mereka yang kita sayang, dua hati adalah dekat, jadi tidak perlu untuk menjerit-jerit, hanya perlu membisik sudah terasa dekat. Makin dibisik, makin terasa sayang.

Itulah keajaiban ciptaan Allah pada sistem badan manusia.

Maka, persoalannya, jika kita ingin mendidik anak-anak kita... perlukah kita marah-marah padanya walaupun mereka berbuat silap?

Sekiranya menggunakan pendekatan marah-marah, tanya pula diri, adakah kita mahukan anak kita mendengar kata-kata dengan hati mereka berjauhan dengan kita?

Atau kita mendidik dengan berbisik, supaya mereka faham dengar dan hati mereka kekal dekat dengan kita?

Apabila kita sudah mula marah-marah pada anak, tanyalah diri sendiri adakah hati kita dan anak kita sudah berjauhan?

Hubungan ibubapa dengan anak-anak yang terbaik ialah anak-anak menganggap ibubapa sebagai sahabat karib dengan penuh penghormatan tanpa rasa segan silu untuk berbincang segala masalah dengan ibubapa.

Untuk renungan hari ini. Senyum.
COPY dari Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man.

Thursday, May 22, 2014

Anak kecil dan wuduk

Teks: Natrah Mohamed

Ini posting saya dalam FB pada 8 Oktober 2013. Saya salin balik ke sini.

Minggu lepas saya membaca Kak Mutiara Ns menulis beliau membasahkan anak-anak dengan air wuduk. Maksudnya, sambil memandikan anak, anggota-anggota wuduk dibasahkan sambil berdoa seperti kita mengambil wuduk.
Subhanallah, Allah mengilhamkan dan mengajar hamba-hambanya. 
Saya tidak pernah melakukannya sebelum ini. Saya hanya tadah air wuduk untuk dijadikan air mandian anak.


Mulai hari itu, saya mula amalkan.
~ Ambil wuduk di dalam bekas mandian anak
~ Campurkan dengan air panas, supaya air suam. (Baby saya 3 bulan sekarang)
~ Letak setitis dua Basic H.
~ Letak anak atas jaring dalam besen dan mula mandikan. Bermula dari kaki hingga ke kepala.
~ Basahkan anggota2 wuduk sambil berdoa.
Antara contoh doanya, (tangan kanan) Ya Allah, jadikan tangan anak ini, tangan yang suka memberi, suka membantu, rajin melakukan kebaikan dan kebajikan.
(tangan kiri) Jauhkan tangan anak ini dari melakukan maksiat, kejahatan dan meminta-minta.
~Begitulah seterusnya.

Hasilnya: Anak saya tidur lena selepas mandi. Jarang terjaga atau terganggu, kurang menangis yang tidak ketahuan, senang diurus dan InsyaAllah bakal menjadi anak yang taat serta membahagiakan hati ibu.



Ini Basic H, pencuci seribu guna

Saturday, May 17, 2014

Dapat saguhati.

Hari ini, sempat saya menyertai perlawanan bowling bersama geng Nisa' Serdang. Ini kali pertama saya sertai main bowling. Sebelum ini pernah sebenarnya. Dalam games dalam laptop. Hehehe..
Saya sepasukan dengan penuh semangatnya melakukan jatuhan pin.
Terpaksa diakui, team kami memang pakar. Pakar dalam melempar bola ke longkang. Bersyukur dengan kepakaran kami itu. Hihi.

Sudah lama tidak bersuka ria dengan adik beradik Nisa ni. Maklumlah, kadang-kadang tidak sempat menyertai program. Saya juga berikan sedikit cenderamata kepada yang hadir. Sampel meal shakes dan Ostematrix dari Shaklee. Meal shakes untuk bantu tambah selera makan. Manakala Ostematrix sangat bagus untuk tulang, gigi dan badan yang sihat dan kuat.


Ok, apa hasilnya main bowling ni? Rujuk tajuk di atas. Kami dapat saguhati. Hehehe. Team kami agak sederhana pencapaiannya. Tidaklah tercorot sangat. Masih ada harapan untuk masa depan. Hahaha.
Kbai.
Jemput datang lagi ke blog ini.
Salam sayang.
MamaNasih

Posted via Blogaway

Friday, May 16, 2014

Selamat untuk semua

Semua orang layak bergelar guru. Kerana setiap orang pastinya pernah mengajar orang lain walaupun hanya 1 huruf.

Selamat hari guru.


Posted via Blogaway

Thursday, May 15, 2014

Anak-anak tiada selera makan patut cuba.

Teks: Natrah Mohamed

Anak saya, Nasih mula diperkenalkan dengan Meals Shakes ini pada April tahun lepas. Masa itu selera makannya tidak menentu, Badanpun kurus. Sayur memang tidak disentuh langsung. Risau saya ni. Macam tak bagi anak makan, padahal dah pujuk makan pun. Cuma sikit yang dimakan. 
Saya dapat sampel Meal Shakes semasa beli ESP untuk masalah diabetes sewaktu mengandung. Waktu itu saya mengandung 7 bulan. Bacaan gula dalam darah lebih dari bacaan normal. Alhamdulillah, bacaan gula kembali ke paras normal selepas mengambil ESP.

Eh, sambung cerita Meal Shakes. Saya campurkan Meal Shakes dalam minuman Nasih. Satu sudu saja. Saya perasan selera makannya bertambah. Sekejap-sekejap minta saya gorengkan telur, nak makan dengan nasi. 
"Mama, tolong masak ni boleh? Amad nak makan." Nasih hulurkan roti paratha yang diambil dari peti ais. Roti paratha makanan kegemarannya. Selalunya sekeping dah cukup, tapi sejak makan meal shakes, 2 biji pun habis. hehehe..

Ok, kita tengok testimoni ibu-ibu bahagia di bawah:










Ok, bagi yang mahu dapatkan Meal Shakes yang istimewa ini, boleh roger saya ye.
  Natrah Mohamed 011-27016822 (SMS/WhatsApp)
Lawat juga page saya, Vitamin Untuk Anak.
Penghantaran ke seluruh Malaysia, COD di Bandar Baru Bangi dan sekitarnya.

Terima kasih, jemput datang lagi ke blog kami. :)

Vitamin larangan

Meal Shakes.
Adalah vitamin yang suami saya larang keras untuk saya ambil. Hehe..
Antara fungsi dan kelebihan meal shakes ini untuk bantu tambah selera makan.

Jadi untuk elakkan saya lebih berselera makan, meal shakes ini memang tak boleh diambil. Ia sesuai untuk suami saya serta Nasih saja. Saya setia dengan ESP dan Cinch Shake.
Sebagai suri rumah, makanan sentiasa dekat di mata, rasa lapar saja, terus saya makan. Setakat ini tiada masalah tiada selera makan. Alhamdulillah. :)

Ok, boleh baca testimoni meal shakes untuk tambah selera makan terutama untuk anak-anak dalam entry seterusnya.

MamaNasih.


Posted via Blogaway

Wednesday, May 14, 2014

Tempahan raya full

Bukan saya ambil tempahan raya. Tapi gambar ini diambil di kedai jahit. Tempahan sudah ditutup. Fuhh, Rakyat Malaysia ni memang laju. Hihi.

Namun, saya masih mencari Kedai atau individu yang boleh terima tempahan. Ada beberapa pasang kain yang mahu dijahit. Pemberian orang, kena dijahit juga. ;) Sudah lama sebenarnya tidak menempah baju. Selalunya beli yang siap terutama jubah.

Jika tiada di Bangi, perlu bawa balik kampung, mungkin tukang jahit kegemaran saya masih terima tempahan. :)

Ok, jumpa lagi.


Posted via Blogaway

Friday, May 9, 2014

Bijak menggunakan telefon bijak

Teks: Natrah Mohamed.

Sebagai suri rumah, berkerja di rumah sebenarnya, dengan 2 anak bujang yang sedang membesar dan aktif, banyak kerja perlu dilakukan.

Kerja-kerja atau perkara yang mahu dilakukan saya listkan. Tulis dalam buku catatan yang biasa saya gunakan. Biasanya saya tulis to do list sebelum tidur. Senaraikan dan bayangkan esok sudah berlaku. Teknik visualize.

Tapi apabila bertulis dalam buku, kadang-kadang jadi lupa. Hari ini seorang kawan hantar gambar ke whatsapp group kami. Tunjukkan app terbaru dia install untuk tingkatkan disiplin dan senang di tengok. Dia guna app to do list. Semua kerja atau perancangan ditulis dan ia boleh jadi reminder. Telefon lebih kerap dipegang oleh kita. Betul?

Saya pun install juga apps ini. Hihi. Pengaruh rakan sebaya. Untuk menjadi lebih baik. :)
Satu lagi apps yang diinstall adalah colour note. Gunanya untuk buat to do list juga.

Ada masa saya kongsikan lagi. Terima kasih.

Jumpa lagi.


Posted via Blogaway

Cadangan Vitamin

Berikut merupakan cadangan vitamin Shaklee.Hubungi Natrah Mohamed 011-27016822 (SMS/WhatsApp) untuk dapatkan konsultasi PERCUMA dan terbaik.



Set A (Kesihatan Optimum / Basic Set)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C


Set B (Ibu Menyusu)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
330bj   Alfalfa Complex (S)


Set 3M (Ibu Menyusu)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
330bj   Alfalfa Complex (S)
1 canister   ESP (Soy Protein Isolate Powder)
120bj   Ostematrix @ Calcium



Set C (Berpantang / Pembedahan)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
120bj   Zinc



Set D (Kecantikan Kulit / Kesuburan)
120bj Vita-E Complex
120bj B-Complex
180bj Sustained Release Vita-C


Set E (Set B + Ostematrix)
180bj Vita-lea (Multivitamin)
120bj B-Complex
180bj Sustained Release Vita-C
330bj Alfalfa Complex (S)
120bj Ostematrix @ Calcium



Set F (Penjagaan Dalaman Wanita)
120bj Vita-E Complex
330bj Alfalfa Complex (S)


Set G (Resdung / Alergi / Asthma / Eczema)
120bj B-Complex
180bj Sustained Release Vita-C
330bj Alfalfa Complex (S)



Set H (Sistem Pertahanan Badan)
30stick x 1.2g Nutriferon @ Immnune Booster

Set M (Kanak-kanak)
90bj Omega Guard
1 canister Meal Shake(544gm)



Set N (Suami Isteri)
120bj Vita-E Complex
330bj Alfalfa Complex (S)



Set J (Ibu Mengandung)

Set J-1 (Trimester 1)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
120bj   Ostematrix @ Calcium


Set J-2 (Trimester 2 dan 3)
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
120bj   B-Complex
180bj   Sustained Release Vita-C
120bj   Ostematrix @ Calcium
90bj     Omega Guard



Set K (Kuruskan Badan)

Set K-1
180bj   Vita-lea (Multivitamin)
330bj   AlfalfaComplex (S)
180bj   Lecithin

Set K-2

180bj   Vita-lea (Multivitamin)
330bj   AlfalfaComplex (S)
180bj   Lecithin
120bj   Herb-Lax

Masalah jantung
30 biji CoQ Health 10 Plus
90 biji Omega Guard




Thursday, May 8, 2014

5 Perbezaan antara Meal shakes, ESP dan Cinch

Teks: Natrah Mohamed 

Meal shakes, ESP dan Cinch Shake adalah produk Shaklee yang ada di rumah saya. ESP dan Cinch untuk saya. Bertujuan mengenyangkan, mengatasi gastrik dan menambah tenaga. Meal shakes untuk anak bujang saya, Ahmad Nasih dan lelaki macho iaitu suami saya. Membantu tambah selera makan dan sekaligus menambahkan berat badan. 

Di bawah adalah senarai perbezaan antara Meal shakes, Energizing Soy Protein dan Cinch Shake.


Perbezaan Meal shakes, ESP dan Cinch Shake.

Mealshake sesuai untuk semua. Kanak-kanak (1 tahun ke atas), dewasa, ibu menyusu, orang yang tiada selera makan, orang tua. Indeks Glisemik (IG) agak tinggi iaitu 44.
ESP sesuai untuk dewasa lelaki dan perempuan, wanita hamil, menyusu dan warga tua. Indeks Glisemiknya adalah 39 (agak rendah).
Cinch Shake juga sesuai untuk semua dewasa terutama bagi yang ingin menurunkan berat badan. Indeks glisemik: 22. Rendah dan sangat sesuai untuk penghidap kencing manis.

Ok, ketiga-tiga hot item Shaklee ini boleh didapati dari MamaNasih: 011-27016822.
Jangan segan silu untuk bertanya ya. Layanan terbaik untuk semua.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KENALI SHAKLEE

 photo KENALISHAKLEE_zpsjhrkr5w4.jpg
 photo PRODUKSHAKLEE_zpslwr9bj4b.jpg
 photo CADANGANVITAMIN_zps9fostmqa.jpg
 photo SERTAIKELUARGAKAMI_zpsnwpjxnay.jpg
 photo PENGEDARSHAKLEE_zpsu3sbu1d3.jpg
 photo CAWANGAN SHAKLEE_zpsbm1dxcgx.jpg

Pengunjung

Designed by NH Design